Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek meg lehetne...

Szerintetek meg lehetne alkotni egy tökéletes harcművészeti stílust?

Figyelt kérdés
Meg lehetne alkotni az ún. "egyetlen" pusztakezes harcmodort? Ami az összes jelenlegi küzdőrendszer hibáit kijavítja? Valamint szó szerint mindenben jó, legyen az ütés, rúgás, dobás, földharc, lefegyverzés, önvédelem...stb.

2017. jan. 23. 08:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ezeket hívjuk modern önvédelmi rendszereknek. Krav maga, defendo, systema, CQD stb.
2017. jan. 23. 08:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem. Amit Magyar Honvéd ír, azok sem tökéletesek. :D A Shaolin szerzetesek akarják elérni a tökéletességet, ezt pedig több stílussal csinálják, konkrétan egyes stílusok azért vannak, mert egy másikat egészítenek ki. Ez az egyik, a másik meg, hogy emberileg is edzik magukat. Izomzatilag és csontozatilag is. Tehát úgymond tökéletes akarsz lenni? Nem fog menni. De jó harcos lehetsz, ha kitanulsz egy ütő, egy rúgó és egy testharcos stílust. Egyik brutális kombó lehetne például a Choy Lay Fut, Taekwondoo és Shuai Jiao.
2017. jan. 23. 18:26
 3/12 anonim ***** válasza:
:D sűrített levegő! Akkor jó lenne ha forradalmi fszságaiddal nyílvánosság elé állnál, és felvilágosítanád a világ katonai és rendészeti különleges alakulatait, hogy az imádkozó 50kgs papok lekörözik őket.
2017. jan. 23. 20:49
 4/12 A kérdező kommentje:

"Krav maga, defendo, systema, CQD"

A három közül egyedül a defendo ér valamit.

A krav maga harcolni nem tanít meg, az csak egy "önvédelmi szituációk taktikai gyűjteménye", akkor működik ha MÁR ELEVE tudsz bunyózni. A krav maga csupán irányt mutat, hogy milyen szituban, mit csinálj.

Amit a CQD-ből láttam, nos az is csak egy bénán sikerült krav maga koppintás.

2017. jan. 26. 09:16
 5/12 A kérdező kommentje:
A systhema, mondjuk megint jó. De igen, ezek a felsorolt önvédelmi rendszerek sem tökéletesek.
2017. jan. 26. 09:17
 6/12 anonim ***** válasza:

A krav maga nem tanít meg bunyózni?

Engem anno misszióban másodmagammal együtt csomagolt össze a tatamim az izraeli kommandó közelharc instruktora, nem tudom hanyadik fokozatú krav maga instruktor. Az itthon civileknek oktatott krav maga általában nem sok mindenre jó, mert jár rá az ember pár hónapot, elfogy a pénze vagy megunja. De az a krav maga amit a hivatásosoknak tartanak, mindrn szituációban segít megállni a helyed. A defendora, systemára ugyanez vonatkozik, CQD-t meg nem is oktatnak civileknek.

2017. jan. 26. 14:46
 7/12 anonim ***** válasza:
És ezek a rendszerek bizonyultak magas szinten a leghatékonyabbnak, mert olyan emberek a mesterei akiknek napi szinten kell közelharcban lefegyverezni, esetleg megölni másokat. Nem sokra menne sem boxal, sem birkózással, mert lelövik, leszúrják, esetleg felrobbantja magát az ellenfeled. De egyébként ugyenzte ezt Rory Miller: Konfliktus és erőszak c. könyvében leírja, hogy miért ezek a leghatékonyabb rendszerek napjainkban, valós szituációkban.
2017. jan. 26. 15:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen barátom csak tudod, az ÖSSZES izraeli katonai krav maga szakértőnek van a krav maga mellett más küzdő stílusokból is tudása (és minimum mesterfokon). Ez már önmagában bizonyítja azt, hogy ezek az önvédelmi rendszerek önmagukban semmit sem érnek. Az éppenséggel igaz, hogy a civileknek oktatott krav maga, messze nem ugyanolyan mint amit a katonáknak oktatnak.
2017. jan. 27. 07:46
 9/12 A kérdező kommentje:

"mert olyan emberek a mesterei akiknek napi szinten kell közelharcban lefegyverezni, esetleg megölni másokat."

Ezeknek nem hogy napi szinten, de havi szinten sem kell közelharcolniuk. Pisztoly, gépkarabély, gránát...stb. mellett iszonyatosan ritkán fordul elő kimondottan pusztakezes és/vagy hidegfegyveres harc. Ez megint ilyen marketingduma, hogy "napi szinten közelharc".

"Nem sokra menne sem boxal, sem birkózással, mert lelövik, leszúrják, esetleg felrobbantja magát az ellenfeled."

Hát egy bokszoló és egy birkózó még mindig röhögve elver akármilyen krav magást pusztakezes harcban, oda nem elég a gyorstalpaló közelharc-kézitusa amit a katonáknak oktatnak kiképzéskor. Apropó egy krav maga szakértőt is leszúrhatnak, felrobbanthatnak és lelőhetnek. Ezért van náluk lőfegyver.

Sparringoltam én is katona ismerősökkel tanultak ők közelharc-kézitusát (a dr. Zöllei Zoltán alezredes-féle stílust) és krav magát is. Maradjunk annyiban, hogy nem tudnak bunyózni. A katonát lőni tanítják elsősorban, nem véletlenül. Bár amilyen a magyar hadsereg jelenleg, szerintem lőni sem tanítják normálisan őket. Nem foglalkozik ez az ország a saját "hadseregével". Mondjuk ez már politika, más téma.

2017. jan. 27. 07:59
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem magyarokról beszéltem, nekünk nincs szükségünk arra, hogy napi szinten fegyverezzünk le terroristákat. Hát én profi k1es múltal és egy dan vizsgával vonultam ba, szentendrén oktattam is közelharcot, aztán afganisztánban az lett volna a feladatom másodmagammal, hogy próbáljam meg megbilincselni az izraeli különlegesektől egy instruktort, és kb pont annyit ért a jitsu, box és a másfél év k1es pályafutásom, hogy rajtam kattant a bilincs, és fel lett velem törölve a tatami, oda-vissza. Tehát nekem mondhatod hogy mi mennyire hatékony, mert én a saját bőrömön tapasztaltam meg. És egy bizonyos szint után egy feszítés sokkal hatékonyabb, mint egy ütés vagy egy suplex, mert ártalmatlanná teszi az ellenfeled. És nagyon jó dolog ha egy katona tud lőni, de én nem a tatai lövészdandár tizedeséről beszéltem, hanem izraeli különleges terrorelhárítókról, meséld már el nekem, hogy ha egy tér közepén kellene ártalmatlanítanod egy turbánost, és mondjuk van ott még 200 civil, akkor mire mész egy csőre töltött glockkal? Mégegyszer mondom, hogy ezt nálad sokkal több szakértelemmel rendelkező emberek elmondják. Ha nekem nem hiszel, akkor szakirodalomnak ajánlom Rory Millert. Pontosan kitárgyalja hogy miért hak meg egy birkozó bajnok 10 esetből 9x a sikátorban, pontosan azért amiért az sakkozó és a focista is. Mert sportoló, és mentálisan nincsen felkészülve. Mert ha tudom azt hogy kedden és csütörtökön van edzésem, kkor van időm mentálisan felkészülni egy bunyóra. Illetve azért sem, mert egyszerűen nem tudja magát megvédeni egy olyan szituációban amire nincs felkészítve. Mondok neked egy példát. 2. danos aikido mester ismerősömet kóstolta be egy cigánygyerek győrben, 4 öltéssel kellett összevarrni az alkarját, a cigánysrácnak viszont spirálosan tört a felkarcsontja. Egy versenybirkozó 100/100x földhözvágja edzésen, és elmondja, hogy mennyire nem ér semmit az aikido. Viszont ha a versenybirkozó futott volna össze a cigánysráccal, akkor valószínűleg csak a sírjában szidhatta volna tovább az aikidot.
2017. jan. 27. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!