Érdemes napi 1km-t futni?
az elején ne a távot tűzd ki hanem az időt.
legyen fél óra 1 perc kocogás/1 perc séta váltakozva.
ha mész heti 2-3 alkalommal akkor nagyon gyorsan tudsz majd fejlődni,feltéve ha mellette guggolsz vádlizol így előzve meg a sérüléseket.
ezt a testalkatilag nem szorulsz rá a sportra meg erősen vitatnám.
amúgy meg az emberek többsége képesség fejlesztésből sportol,nem pedig külalakért.
A súlyodat elnézve rászorulsz, de ha már futás, sprintre, mert a hosszabb távon nem annyira hoznak izmot...
Persze, hogy van értelme. Én most 40 évesen realizáltam, hogy szárazföldi emlősként alap, hogy megtanuljak futni, akkor is, ha túrázni szeretek, nem futva. Ritkán futok és 1 km nekem sok lenne, de egyre könnyebben megy egy-egy pici futás szakasz s igenis jólesik :) Séta-futás váltásban csinálom, ahogy az igazi kezdőknek muszáj. A tapasztalatok alapján gyorsan lehet fejlődni, ha rendesen csinálod.
Minden nap, rendszeresen, ez a lényeg. Vagy legalábbis a hét 5 napján legalább. Néha pihenni is kell, na nem azért, mert az 1 km-t olyan nagyon ki kell hevernie a szervezetnek, inkább lelkileg fontos.
A távot pedig növeld úgy, hogy ha kivagy, akkor sétálsz 2 percet, vagy 100-200 métert, utána megint kocogsz.
A 2 km 10 perc pedig nem az egészség alsó szintje... 5 percre futni 1 km-t már komoly tempó, először messze nem az a cél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!