Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kéne verekednem?

Hogyan kéne verekednem?

Figyelt kérdés
Sajnos rossz környéken lakom és sokszor belémkötnek. Másfél évig boxoltam, és jól is ment, volt pár versenyem, tehát a technikával nincs baj. De ha az utcan elég ha csak látok egy bunyót, egyből remegni kezdek, felmegy az adrenalin, lefagyok stb. Mit lehetne ezzel tenni hogy lelkileg erősebb legyek? Vagy elképzelhető hogy ha félek is de mégis nekimegyek valakinek akkor a begyakorolt és kitapasztalt mozdulatok reflexszerűen jönnének maguktól? De azért jó lenne hidrg fejjel verekedni ha arra kerül a sor, esetleg pár tippet tudnátok mondani hogy hogyan tudnám a leghatékonyabban és leggyorsabban kiiktatbi az ellenfelem? Olyan tippek is jöhetnek ha pl. földre kerülünk ott mi a tehendő, vagy ha belemásznak az arcomba a könyökös vagy a fejelés hatékony lehet? ( Már nem boxolok pár hónapja mert nincs idom eljárni de itthon végzek erősítő edzéseket)

2017. ápr. 15. 17:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Otthon gyakorold a Boxot. Viszont mindegy, hogy mit mondok én most neked, ha lefagysz. Másfél év után már azért szó szerint ki kellett volna verjék belőled a félelmet, szóval nem értem. Amíg lefagysz, nem tehetsz semmit. Az tény, hogy ösztönből és reflexből fognak jönni a mozdulatok, de ha félsz, akkor amit nem gyakoroltál, nem fog előjönni. Például a legjobb, amit tehetsz egy utcai harcban, hogy amikor jön a pofádba, már akkor leütöd. Minek várd meg, amíg ő üt előbb? De ha már ott van, akkor egyszerűen szegezd le az állad, akkor nem tud fejelni, de te azonnal fejeld le, illetve utána tolj neki egy ütést gyomorszájra. Az a baj, hogy Boxolóként a lökésekkel nem tudsz mit kezdeni, én már akkor ütném le, miközben ő csak lök engem.

Ha földre kerülsz, akkor földharc van. Tanultál olyat? Boxon biztos nem. Tehát oda ne kerülj. Az utcán eleve veszett fejsze nyele.

Szóval...senki nem tud téged a neten megtanítani utcai harcolni. Sajnos ez az igazság. Otthon Boxolj, de ha egyszer félsz, akkor nem igazán való neked a harc. Főleg az, hogy másfél év Box után is félsz...ez nekem furcsa...nem vagy harcos lélek akkor. Szóval inkább ne kerülj bajba, vagy valakivel verekedj privátban. Csak van legalább egy barátod, akivel tudnál edzeni és verekedni, hogy megtanulj nem félni.

2017. ápr. 15. 18:01
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem, az a baj, hogy csak az utcán tétovázok, a ringben abszolút nem, nyertem is pár meccset, ezt nem értem, földharcot is tanultam ugy ahogy, 1 évet kempoztam még kisebb koromban de ott is inkább az ütésekre és a rúgásokra helyezték a hangsúlyt, a földharcra annyira nem, de ilyen alapfogásokat tudok, földrevitelt is, csak nem olyan szinten ahogy kéne. De lehet az is közrejátszik hogy utcán még nem verekedtem, lehet hogy olyan 2 bunyó után eltűnne a félelem. Mindenesetre köszönöm a választ.
2017. ápr. 15. 19:47
 3/14 anonim ***** válasza:

Egy átlag pogárt lazán leütsz.

Mondok valamit!

Akárhányszor van lehetőséged, suliban/munkahelyen mond a haverjaidnak hogy játszatok egyet pofonokkal, vagy csak vállérintővel. Ott látni fogod mekkora fölényed van más emberekkel szemben.

2017. ápr. 16. 08:39
 4/14 A kérdező kommentje:
A haverokkal szoktunk néha kesztyűzgetni. Tényleg van fölényem, de ez akkor is kijönne, ha egy labilisabb személyiség nekem rontana az utcán?
2017. ápr. 16. 11:13
 5/14 anonim ***** válasza:
Lazán elvered őket, vagy csak kicsit jobb vagy ? Ők kezdők ?
2017. ápr. 16. 14:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Egyébként mi van azzal hogy labilis ? Ha orrba vágom akkor is eltöröm neki h labilis, ha nem. Ha állba akkor is kidől. Ha torkon akkor is megfullad. Ha kiütöttem neki is ugyanúgy szét rúghatom a fejét.
2017. ápr. 16. 14:38
 7/14 anonim ***** válasza:
Tobbet esszel, mint erovel. Jo pelda erre, hogy az emberiseg, nem a fizukuma miatt van a csucson.
2017. ápr. 16. 15:14
 8/14 A kérdező kommentje:
Hát annyira nem lazán, de azért könnyen, nem a technikai tudásuktól, hanem mert kétszerakkorák mint én, de tapasztalatlanok és könnyen közel tudok jutni hozzájuk, illetve az ütéseik kiszámíthatók, könnyen elhajlok vagy levédem. A Labilis talám rossz szó, arra értettem, aki már verekedett utcán és nem szarozik egyből nekem ugrik.
2017. ápr. 16. 17:22
 9/14 anonim ***** válasza:
43%
Hát ha átlag Jóskát nehezen versz el akkor te kicsit lassan tanuló vagy. Bár 1,5 év nem sok, de nálunk bokszon az 1-2 éve járók már azon versenyeztek hogy ki tudja jobban hülyére verni a kezdőket.
2017. ápr. 16. 21:00
 10/14 A kérdező kommentje:
Persze, ha akarnám hülyére verhetném őket, de azért a haverokkal nem vérre menően kesztyűzünk, adok nekik egy kis teret. Tehát egy átlag jóskát azért eltudok intézni bármi gond nélkül.
2017. ápr. 16. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!