Hogy lehet valakiből küzdősport edző? Imádom a küzdősportokat de még nem jártam sehova, viszont szeretnék később az oktatással foglalkozni, hogy lehet ezt elérni?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 8. 19:44
11/12 anonim válasza:
Szerintem mindenki normálisan és elég egyértelműen leírta, hogy az első lépés az, hogy elmész edzeni. Amíg nem jársz edzeni, addig ilyenekkel ne is foglalkozz, hogy hogyan lehetsz edző. Nem lehet úgy tanítani valamit, hogy te magad sem tudod. Ezért amíg nem érsz el egy bizonyos szintet, addig teljesen felesleges arról beszélni, hogy hogyan lehetnél edző. Lehet, hogy elmész edzésre és nem fog tetszeni, 2 hónap múlva abbahagyod... 1-2 év távlatában is nehéz ilyeneket előre tervezni, amiről most beszélünk az nem 1-2 évet hanem minimum 1 évtizedet fog igénybe venni. Azért "szólunk le", mert még el se kezdtél edzeni, talán még kesztyűt se húztál soha a kezedre, de már edző akarsz lenni meg az iskolájával foglalkozol. Az iskola első lépése ott kezdődik, hogy lemész edzeni. Ha ott vagy, akkor foglalkozol küzdősporttal minimum heti, de inkább napi szinten egy jó 10 éven keresztül. Ha ez megvan akkor írjál, és mondom tovább. Amíg nincs meg, addig nincs miről beszélni. Nem is értem, hogy merül fel a gondolat, hogy valamit tanítani akarsz de még ki sem próbáltad. Lehet elmész edzésre és valaki orrbavág és ez elveszi a kedved... Olyan ez, mint amikor egy elsőbe készülő óvodás azt mondja, hogy ő matektanár akar lenni. Ami nagyon szép, csak lehet elmegy matekórára és nem is tetszik neki vagy esetleg kiderül, hogy nem is az erőssége. Először próbáld ki, nézd meg, hogy egyáltalán szeretnéd-e csinálni, ha igen akkor érj el egy bizonyos szintet, ráérsz ezután foglalkozni a többivel... Remélem kielégítő válasz volt és nem sértettem meg a kis lelkedet... :)
12/12 anonim válasza:
Na jó... egye fene... 4 éves küzdősport múltam van, mostanában nem edzettem. Taníts kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!