Mi a különbség a WTf és az ITF Taekwondo között?
Melyik a jobb? (Bővebben lent. )
Figyelt kérdés
Tudom úgy mi, hogy elolvastam neten. Ki is másoltam. Ide is bemásolom.
Ma a taekwondonak két fő vezető világszervezete ismert: az International taekwondo Federation (ITF) és a World Taekwondo Federation (WTF). Az ITF alakult meg elsőként és az irányzat szülőatyja alapította, majd vezette, de végül rivalizálások után a WTF nyert olimpiai elismertséget.
WTF Olimpiai
ITF a tradícionális. Gondolom én. Legalábbis tradícionálisabb szerintem.
Engem az ITF érdekel. Miben más. Itt többet gyakorolják az ütéseket? Kevesebb a verseny? Több a makiwara edzés? Több benne az önvédelem? Ez mitől tradícionálisabb ág?
Miben különbözik egy ITF és WTF taekwondo edzés?
Melyik jobb önvédelemre? Meg ilyen K1-es meccsekre? Meg melyik jobb manapság nagy népszerűségnek örvendő MMA meccsen?
Az ITF-ben van ütés és ütés kombinációk.Lehet fejre ütni.Nagyjából normális a küzdő alapállás,nem lógnak a karok test mellett mint a WTF-ben.Önvédelmi képzés egyiken sincs.K1-re sem készít fel,mert nincsen combos,térd és nem domináns a box.WTF-el meg eleve semmi esély K1ben.Volt egy próbálkozó colos koreai wtf világbajnok még régebben,de minden K1 meccsén az első menetben leütötték.
2017. ápr. 7. 21:03
2/4 A kérdező kommentje:
Értem.
És mi a helyzet a makiwara edzéssel? Mennyit idegelik a kezüket, lábukat?
Meg a törésgyakorlatokkal.
Mármint az ITF-ben. Az érdekel engem. Nem az olimpiai irányzat.
2017. ápr. 7. 22:09
3/4 Kim Bo Mao válasza:
Törésgyakorlatot, makiwarat ahova én járok a fekete övesek szoktak gyakorolni főleg verseny előtt, illetve van hogy edzés előtt bejönnek és akkor. Egyébként szerintem klubbonként eltérő mire fekszenek rá. Én kb. 5 évvel ezelőtt voltam egy klubban, most megint elkezdtem járni egy másikba (lakóhelyváltoztatás miatt nem ugyanoda). Míg az előzőben főleg a küzdelemre, mozgékonyságra feküdtek rá (meg nagyon megszerettették az edzést, mert szinte játékos volt), addig a mostaniban pl.: nincs zene, viszont kőkemény edzés, technika, sokfajta erősítő stb. gyakorlat, és nagyon figyelnek hogy helyesen tanuld meg az ütéseket/rúgásokat (kiderült, hogy az egyik rúgást tök hibásan tanultam be régebben), eszközöket is biztosítanak (előzőnél vinni kellett).
2017. ápr. 11. 12:53
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
Biztos nagyon jó klubb(lehet sajátotok is volt. Nem tudom). De, hogy van makiwarátok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!