Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Bokamütét után rúdtánc?

Bokamütét után rúdtánc?

Figyelt kérdés
Komoly bokaműtét után vagyok /csontelhalás/, és nemrég szedték ki a csavarokat, rúdtáncolni szeretnék járni. Árthatok a bokámnak? Már voltam kétszer, és nem érzem, hogy rosszabb lenne a bokámnak, csak nem tudom, hogy hosszú távon nem-e csinálok rosszat. Ha nem fáj, akkor akár jót is tehet a rúdtánc a bokámnak?

2017. márc. 13. 17:36
 1/4 anonim válasza:
Hát a bokádat nem igazán használod ott. Nem? Inkább kéz meg comb. Bokádat csak ritkán használod vagyis inkább arra hogy bizonyos mozdulatoknál kitámazd magad.
2017. márc. 13. 17:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Erről az orvosod kellene megkérdezni. Sőt, a legjobb az lett volna, ha már előre tájékozódsz, hogy mit csinálhatsz a jövőben és mit nem.
2017. márc. 14. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes konzultalni a rúdtanc edzővel. Az a jó ebben a sportban, hogy annyi féle. Simán csinalhatod, csak lehet, hogy vannak olyan részek amiket ki kell hagyni. (De alig jut eszembe valami amihez boka kell. Krucifix (rúdon állás), meg fejjel lefelé krucifix talán kimarad)
2017. ápr. 1. 23:07
 4/4 pörölycápa ***** válasza:

Szólj az edzőnek, hogy tudjon róla, és ha valami nem esik jól a lábadnak, akkor ne csináld. Nem annyira a mozdulatok árthatnak a bokának szerintem (a legöbbet talán az oldalsó mászás - side climb során használom a bokám, de az nem megterhelő), hanem a rúdtánccal együttjáró apró balesetek. Volt már nem egyszer rá példa, hogy egy óvatlan mozdulat során bokával belerúgtam a rúdba, és volt néhány nem túl kecses földre érkezés (talpa) amikor azért igénybe volt véve a lábam. De egyébként nem hiszem hogy olyan veszélyes a bokádra nézve, főleg eleinte.

Ja, és a magassarkút értelemszerűen kerüld, az nem bokabarát, én egészséges lábbal sem szeretem :D

2017. ápr. 16. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!