Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem megy több fekvőtámasz?

Miért nem megy több fekvőtámasz?

Figyelt kérdés
edzésterv szerint csinálom, de mintha fekvőhöz egyre gyengébb lennék. Fejlődés nem látszik. Megcsinálom az első ismétléseket (28), várok egy-két percet, nekiállnék a 35-nek, 18-ig jutottam csak, utána elgyengültnek érzem a mellkast és csá, már nincs mentálisan erőm, hogy leereszkedjek és újra kitoljam magam. És ez már több napja. Mi a frász? Lehet, hogy agyban vagyok ergya hozzá?

2017. márc. 8. 02:35
 1/7 anonim ***** válasza:
az az edzésterv hülyeség, tudom, nem érted, és én vagyok a tudatlan, aki szerint nem minden sporttól leszel erőssebb
2017. márc. 8. 09:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Pihenj 2 napot:)
2017. márc. 8. 11:56
 3/7 anonim válasza:
Pihenj szerintem is , és amikor a˝legenergikusabb˝-nak érzed magad , akkor láss hozzá. Az edzésterv szerintem is hülyeség. Azt szard le !
2017. márc. 8. 13:11
 4/7 A kérdező kommentje:
De nekem itt pont a max fekvők számában kell fejlődnöm.
2017. márc. 8. 13:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem pihensz visszafele fogsz fejlődni, mert nem lessz idő regenerálódásra.
2017. márc. 8. 14:54
 6/7 anonim ***** válasza:
de súlyokkal fejlődik mindenki
2017. márc. 8. 17:28
 7/7 paper_chaser ***** válasza:

Két út van.

1. Pihenj többet a sorozatok között és emeld lassabban az ismétléseket. Ha sokat pihensz nem olyan nagy gond, idővel lefaraghatod, csak nézz közben egy órát. A kevesebb pihenővel is tovább fogod tolni majd a besavasodás idejét, csak lassan kell megedződni. Mondjuk pihensz 5 percet, akkor próbáld levinni 4:30-ra aztán 4 percre, stb. A végén eljutsz 2-3 percig és azt fogod észrevenni, hogy több ismétlésre is van elég szuflád még.

2. Izomtömeget növelsz, edzel súlyokkal is. Ezáltal könnyebbé válik a fekvő, hiszen edzésnél egyre nagyobb súllyal végzed a gyakorlatokat. És mivel könnyebb lesz a fekvő, ezáltal több is fog menni.

Ezek a netes edzéstervek meg néha érdekes. Például ott a 100 fekvőtámasz program. Ha rendesen, lassan nyomod a fekvőket, akkor elég kemény tud lenni. Értem azt, hogy 3 másodperc egy fekvő. Le-kitartod-fel és újra. Ez 3 mp.

És van amikor hétfőn nyom az ember a program szerint 83 fekvőt, szerdán meg előír 91-et összesen. Nem fikázni akarom a programot, de hogy ha én tényleg szabályosan edzem, akkor ekkorát igen nehéz ugrani két edzésnap között, főleg ha kezdő az illető.

2017. márc. 8. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!