Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány éves kor után nem éri...

Hány éves kor után nem éri már meg elkezdeni sportolni olyannak, aki pl. azelőtt életében nem sportolt?

Figyelt kérdés
2017. febr. 17. 07:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha versenyszerü sportra gondolsz, akkor elég hamar eléred azt a kort, amikortól nem tudsz sikeres lenni.

Ha "csak" intenzív mozgást értesz ez alatt, akkor sosincs késön, és 56 évesen kezdtem és most már nincs semmi problémám vele, símán megy.

2017. febr. 17. 07:29
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem kprhoz kötném... abban a pillanatban, mikor a halálvágyad erősebb mint az élni akarás...
2017. febr. 17. 07:29
 3/6 anonim ***** válasza:

az a kerdes hogy mi a celod a sporttal. Ha eredmenyesen versenyezni akarsz, akkor kisgyermekkorban kell kezdeni a legtobb sportot.

Ha csak hobbinak, egeszseg miatt, akkor barmikor elkezdheted.

2017. febr. 17. 07:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem magamról beszéltem, csupán elméleti alapon és nem versenyszerűen.
2017. febr. 17. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem versenyszerűen, akkor bármikor elkezdheted, ha bírod. Van, aki 50 éves kor fölött kezd testépíteni, nőként. Határozottan hátrányban van, nem lesz olyan, mintha fiatalabban kezdené, de sokkal jobb, mintha sose kezdené el :)

Bizonyos sportok veszélyesebbek vagy a kiélvezéséhez kellenek bizonyos reflexek vagy tudomisén, nos, ott is hátrány lehet a kor, de ez egyéni. Ha valaki vigyáz és jó neki úgy is, akkor tényleg csak az a feltétel, hogy bírja. Max. 100 évesen kezdve lightosabb sziklamászásba kezd s valószínűleg ekkor már egy addig sosem sportoló nem fog hegyi kerékpározni... Az nagyon kemény, bár magam sosem csináltam, fiatalon is gyenge és lusta vagyok hozzá. Én testépítek, 40 éves korban szerintem már illik elkezdeni, ha jobb is lett volna korábban. Muszáj valamit kezdeni az izmaimmal, ha 100 évesen hegyeket akarok mászni, nem? Fiatalon még üldögélhetsz és működsz, de idősebben már edzened kell. Úgyhogy én alapszükségletként tekintek a sportra, amit sosem késő elkezdeni, csak persze emberfüggő, hogy konkrétan melyiket érdemes.

2017. febr. 17. 16:01
 6/6 anonim válasza:

Szüleim Soha nem sportoltak semmit. De tényleg semmit. Néhány éve (benzin spórolásól kezdték, ma már szenvedélyből csinálják) napi 20-on kilométereket bicikliznek, amíg a masszív hidegek nem jönnek (sajna feléjük az út elég rossz, így jegesen, sötétben már elég veszélyes lenne.) Most, hogy elérték az 50. évüket, futni kezdtek, édesapám 10-15-20 kilométereket fut, édesanyám később kezdte, de a 10 körüli táv már neki is megvan. Versenyekre járnak, csak a maguk szórakoztatása miatt, szeretik nagyon. Fiatalosak, erősek. Persze, megvan a maguk egészségügyi problémája, pl anya nemrég kórházban is volt a szívével, (miután kijött, három napra rá már versenyen futott és bírta) az orvos is azt mondta, ne hagyja abba a futást, mert sokat javít az állapotán. Apa magas koleszterinre szegett gyógyszert, a diéta se segített. Már nincs szüksége a gyógyszerre, a sport őt is jó formába hozta.

Persze nem egyből 15 km-rel kell kezdeni, de ha az ember szervezete fokozatosan hozzászokik a mozgáshoz, utána meglenni sem tud nélküle.

Az ő példájukat nézve, szerintem sosem késő. Lényeg a fokozatosság, és ha van valamilyen egészségügyi probléma, orvossal mindenképp konzultálni kell, tanácsot kérni, mit ajánl.

2017. febr. 19. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!