Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Box (ökölvívás) + taekwondo...

Martin0009 kérdése:

Box (ökölvívás) + taekwondo mennyire jó összeállítás önvédelemre?

Figyelt kérdés
A fiam 5 éves múlott és magamból meg a környezetemből kiindulva el fog érni odáig hogy mikor buliba, vagy bárhova megy adódhat olyan szituáció mikor meg kell védenie magát. 6. születésnapján be szeretném íratni edzésre. Pénz + távolság magyarországon belül nem számít. Azért a boxra és a tdk ra gondoltam mert a boxban kifejlődnek a relexei tudja fejleszteni, gyorsaság, és technika mellett ereje is lenne. Tdk pedig úgy tudom eszméletlenül jó a lábtechnika. Mondjuk boxra mindimum 5 évet szánnék tdk ra pedig amennyi a fekete övhöz szükséges. Ennek a kettőnek a kombinációjával meg tudná védeni magát? ( Érdeklődik a küzdősportok / harcművészetek iránt) Kérlek ne negatív válaszokat vagy offokat írjatok, csak véleményekre lennék kíváncsi!!

2017. jan. 15. 17:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzá tennék, hogy gyerek-magánedzés szerintem nincs is, főleg ilyen kis korban. Magánedzés azoknak van, akik már egy erős alapszinten vannak és akkor egyénileg ráakarnak specializálódni valamire. Na most egy full kezdő ilyenbe ne gondolkodjon.
2017. jan. 16. 10:00
 12/15 anonim ***** válasza:
38%

"(Kék öves karatés gyereket simán elverhet suliban egy pingpongozó kölyök is. Mert csak ugrálni és japánul számolni tanulnak + csapkodnak kiabálva a levegőbe.)"

Elmondom neked, hogy a felnőtt karate edzéseken is ugyanezt csinálják! :D

Japán nyelvtanfolyammal megspékelt aerobic, fehér ruhában. Lejársz 8-10 évig, becsületesen befizeted a havi terembérleti díjat, és fekete öves leszel. Vizsgákon buktatás sincsen. (ITF taekwondón viszont buktatnak rendesen!)

Az 5-6 éve bokszoló/birkózó/thai boxoló/bjj-zó emberek LAZÁN összeverik az olyanokat akik 10-15 éve karatéznak/kungfuznak/ninjutsuznak.

2017. jan. 16. 10:11
 13/15 anonim ***** válasza:

"Az 5-6 éve bokszoló/birkózó/thai boxoló/bjj-zó emberek LAZÁN összeverik az olyanokat akik 10-15 éve karatéznak/kungfuznak/ninjutsuznak."

1. Nem verik ossze, mert akik komolyan vesznek egy keleti harcmuveszetet es aterzik a szellemiseget, tudjak, hogy a beke, konfliktuk kerulese a helyes ut.

2. Uzhet barmilyen kuzdosportot a gyerek, ha szembetalalja magat egy brazil torzzsel, par stabill unokatesooval, nem fogja elmeselni neked, hogy hogyan szptattak meg 7-en egy kapualjban. Ha meg tovabb arcoskodik es kest rantanak ellene, lehet, hogy te fogod eltemetni.

2017. jan. 16. 10:20
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nem verik ossze, mert akik komolyan vesznek egy keleti harcmuveszetet es aterzik a szellemiseget, tudjak, hogy a beke, konfliktuk kerulese a helyes ut."

Ja hát igen, a keleti harcművészetet gyakorló egyének kerülik is a sparringot rendesen. Így tényleg igaz, hogy nem verik össze őket. XD De itt szerintem Sincere arra gondolt, hogy az 5-6 éve normális küzdősportot űző egyén bunyóban jóval képzettebb, mint a majdnem 20 éve csingcsungozó karatéjos vagy kungfus. És ez igaz!

Igen kés ellen semmilyen küzdősport nem véd, ahogyan sok ember ellen sem. De egy boksz+birkózás kombóval nagyobb eséllyel fel lehet venni a harcot 2-3 (fegyvertelen) támadó ellen, mint mondjuk egy shotokan karatéval, capoeirával vagy sáska kungfuval. Az utóbbiakkal, még egy erősebb taggal is nehéz felvenni a harcot, nem hogy 2-3 emberrel.

2017. jan. 16. 10:33
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerintem a box nagyon jo reflexeket meg allokepesseget ad, es a keztechnika verhetetlen. A TDK pedig labtechnikaban, igy kozel es tavolharcban is jo lesz. Sok ev gyakorlás, de szerintem 3-4 emberrel szemben megvedene magat. Egyebkent ilyen sportban számít a súly? Mert en 15-16 eves koromban 188cm voltam meg kb 90 kg. A fiam is eleg jol növekszik. Szerintem o is eléri ezt a tömeget es magasságot. Csak folyamatos edzéssel remelem rengeteg izommal.
2017. jan. 16. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!