Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A vádlim sport közben néha...

A vádlim sport közben néha "bedurran". Hogy tudnám ezt elkerülni?

Figyelt kérdés

A vádlim külső része(hosszú és rövid lábszárizom) "bedurran" sport közben. Nehéz leírni,de megpróbálkozom vele. Nem úgy durran be,mint a konditeremben, inkább csak megfeszül, hasonlóan ahhoz,mint amikor görcsbe áll,de nem teljesen olyan. Olyasmi,mintha szándékosan ráfeszítenék,csak ezt magától csinálja :D

A sport abbahagyása után egy fél,maximum háromnegyed óra után teljesen elmúlik, izomláz sem szokott jelentkezni a következő nap.

Borzasztó kellemetlen,alig tudom kontrollálni a lábfejemet ilyenkor, és fájdalmas is.

Füvön és műfüvön soha nem jelentkezik, viszont teremben és betonon kb minden harmadik-negyedik alkalommal.

Mi lehet ennek az oka,és mit tudnék tenni ellene?

2017. jan. 14. 20:35
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem,hogy néha csatlakozik hozzá az elülső sípcsontizom is
2017. jan. 14. 20:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Az edzetlenséget jelzi ez.Az a terület annyira nem szokta meg azt a fajta terhelést amit végzel,hogy ilyen gyorsan felgyülemlik benne a tejsav és elfárad,a szalagoknak inaknak is szokatlan.Legalább heti két vádli edzést kellene csinálnod a sorozatok között nyújtással.Fegyencedzés 2 vádli részt olvasd el és kezd el.
2017. jan. 15. 00:50
 3/3 A kérdező kommentje:

Ezen kívül más? Esetleg valami a mozgásommal? Úgy értem lehet,hogy a futási technikám miatt egyes izmokra sokkal nagyobb terhelés jut ,mint ahogy az ideális lenne,vagy valami? Mert az furcsa,hogy füvön egyáltalán nem jelentkezik,teremben és betonon sem mindig. Viszont amikor igen,akkor már egy perc után érzem,hogy valami nem oké.

Szerintem nem az edzettség hiányával van baj,mert van amikor az egész kétszer 20 perces meccset végigjátszom a teremben, és jól vagyok, aztán pár nap múlva ugyan azon az intenzitásom egy perc után már be van feszülve az a néhány izom. Aztán erre egy napra meg megint végigjátszok egy 90 perces meccset füvön,minden gond nélkül.

2017. jan. 15. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!