Szerintetek mi a gáz abban ha valaki jógázik? Mit gondoltok róla?
Tavaly kezdtem el, napi szinten fél/egy órát csinálom és nagyon szeretem. Egyrészt olyan merev voltam egy éve hogy azt elképzelni sem lehet, most meg könnyűszerrel lenyomom a spárgát, jó az alakom, és izmosabb is vagyok. De a fizikai pozitívumok mellett szellemileg is fejlődtem, sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagyok, és a pesszimista oldalam is kezd egyre jobban eltűnni, egyre több színben látom a dolgokat és vidámabb is vagyok mióta csinálom. A harmadik és legfontosabb dolog amiért szeretem, az az hogy időt szakítok magamra:) Van ez a kis része a napnak amikor nem tanulok vagy dolgozok, nincs tele a fejem mindenfélével, nem idegeskedek meg stresszelek ezalatt a fél/egy óra alatt (meg alapból is kevesebbet van már ilyen). Ráadásul nem azzal kapcsolódom ki hogy filemezek/olvasok/bulizok hanem átmozgatom magam. A napi "edzések" végén van az az 1-2 perc amikor csak fekszek a nyugtató zene mellett, miután minden egyes izmomat átmozgattam (azokat is amikről nem is gondoltam volna az elején hogy át lehet vagy hogy egyáltalán létezik), és nem gondolok semmire, csak szétárad bennem a boldogság érzése miközben jólesően bizsereg mindenem. Egyszóval, imádom. (És igen, ez egy buzdítás is, aki még nem jógázik de tervezi vagy csak ki akar próbálni valami újat annak nagyon tudom ajánlani, lehet klisének tűnik de meg tudja változtatni az ember életét. Youtubeon a Yoga With Adriene csatornán lehet elkezdeni egy kezdőnek, van sok másik csatorna is, magyaroknák is vannak jók, de velem egyedül ez a lány tudta megszerettetni a jógát, a 30 Days of Yoga volt az első lejátszási lista amit csináltam, de a Yoga Camp vagy a mostani 31 Days of Yoga is szuper:))
A kérdésem pedig az lenne hogy szerintetekk ebben mi a gáz? Mert a családom hatalmas baromságnak tartja, amikor először megtudták hogy jógázok csak egy "Te normális vagy?"-ot kaptam, azóta is hülyének tartanak emiatt. Mondjuk ők azt is hülyeségnek tartják hogy egyetemre akarok menni és keményen tanulok a céljaimért, nagyon pesszimistán nézik az életet és konzervatív felfogásúak, szerintük nincs esélye hogy később külföldön tanuljak/dolgozzak és túl sokat várok az élettől. Nem értem mi a baj abban ha nagy álmaim vannak, főleg ha küzdök is értük, de ez már más téma.
Hiába mondtam el nekik ezeket amiket leírtam és akartam hogy kipróbálják a jógát egyáltalán nem érdekli őket, nem is erőltetem.
A rokonaim is ilyenek, közeli rokonok közül (akikkel tartom a kapcsolatot) az uncsim hasonlít hozzám egyedül gondolkodásilag, ő is keményen tanult, bejárta a világot, most családja van, boldog (és nem mellesleg ő is jógázik, ő volt az aki motivált hogy kezdjem el).
Ismerőseim sem próbálták, nem tartják hasznosnak, vagy épp lusták elkezdeni. Vannak, akik meg "amerikai baromságnak" tartják.
Nem értem, szerintetek mi a rossz ebben? Miért kell hülyének nézni az embert mert jógázik? Ez már szinte röhelyes:D
Bocsi a hosszú kérdésért és a nem ideillő részekért, azért remélem lesz 1-2 ember akinek felkelti az érdeklődését a dolog^^
17/l
Én csak félig olvastam el a magyarázatot, de nekem semmi bajom sincs a jógázokkal. Sőt, legalább testileg- lelkileg rendbehozza az embereket.
18/L
Nem általánosítok, persze hogy tudom hogy mindenkinek más a véleménye. Viszont sokakat ismerek akik hülyeségnek tartják és gondolom nem csak az én környezetemben vannak ilyen emberek, hanem elég sokan az országban is. Csak azt kérdeztem hogy aki ezen a véleményen van az vajon miért tartja hülyeségnek. Ki tudja lehet lesz itt is ilyen ember aki így gondolja és meg is tudja magyarázni értelmesen.
#2 Igen, én is így gondolom:)
nem igazán értem hogy miért érdekel és befolyásol olyanok véleménye,akik nem értenek hozzá?
meg amerikai baromság?te jó ég.
a jóga a világ legrégebbi saját testsúlyos edzés típusa és még a hülyék is tudják,hogy indiai eredetű.
eleve örök érvényű élet szabály,hogy az adott dologban csak olyantól fogadsz el tanácsot,kritikát,véleményt,aki jobb az adott dologban mint te vagy és van rálátásra tapasztalata benne.
ha te adsz hozzá nem értő emberek véleményére az a te butaságod.
úgyhogy akire neheztelhetsz az saját magad.
Nem mondtam hogy egyetértek hozzá is tettem hogy röhejes amit csinálnak meg az egész véleményük róla:D
De kíváncsi vagyok hogy ha van olyan itt aki hasonlóképp hülyeségnek tartja az miért van azon a véleményen. Mert olyan nehéz megérteni hogy ebben valaki csak a rosszat látja még akkor is ha nem ért hozzá.
Tudod ez olyan, hogy aki így meg úgy sportol az sérves lesz.
Másik cikk: aki nem sportol elhízik és meghal.
Egy okos ember nem tudom most így mi a neve de azt monda, hogy egy olyan világban élünk ahol minden gyógyítja a rákot és minden rákkeltő.
Nagyon meglepődtem ezen, életemben nem hallottam még, hogy jóga miatt konkrétan hülyének nézzenek valakit ... nem is ismerek ilyet, max. valakit csak simán nem érdekel. Szerintem ez nagy butaság és korlátozottság. Én is jógázom, szerintem a világ egyik legjobb dolga.
Főleg azért fura, mert írod, hogy látszik is rajtad a jó hatása, izmosabb vagy meg hajlékonyabb ... na, mindegy, majd ha az is látszik, hogy még egészségesebb is (mert hosszabb távon az leszel), akkor lehet elgondolkodnak, bár nem biztos ...
De az is fura, hogy az egyetemet sem támogatják (nem tudom, akkor mit szánnak neked??) ...
Na mindegy, tudom, hogy már írtad, de csak azt mondom, hogy eszedbe ne jusson soha abbahagyni, mert a te életed lesz ettől csak jobb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!