Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az Ökölvívás és...

Mit gondoltok az Ökölvívás és a Kyokushin karate vegyítéséhez?

Figyelt kérdés

Nagyon megtetszett a Kyokushin karate. De már kutattam. Néztem pár régebbi kérdést amit feltettel a karatéval meg a Kyokushinnal kapcsolatban. És sokan lehúzzák. De sokan írták, hogy rossz stílus nem létezik csak rossz oktatás. Hogy nem a stílustól válsz jó harcossá hanem te teszed ,,nagyjá" a stílust mert te is azok közé tartozol akik képviselik. Te határozod meg a stílust és nem az téged.

Az Ökölvívást viszont sokan mondják, hogy alap stílus. Meg nagyon jó. Ők ütnek a legjobban. És hogy a Kyosok nem tudnak ütni.

Gondoltam eltöltenék 1-3 évet boxedzéseken. Megtanulnék ütni, pontkesztyűzni. Ezzel tesztelem magamat és az akaraterőmet is. És utána átmennék Kyora.

Vélemény? Szerintem ez már jó állóharcos kombináció.

2017. jan. 12. 19:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
67%
Kyoban semmit nem ér a bokszoló ütés. A bokszolók súlypontja magasan van, a kyosoké lent. A bokszolóknak más az ütésük mint a kyosoknak, és nem feltétlenül jobb, itt gyakorin valamiért azt hiszi a sok agyoniskolázott ememás meg "boxkszos" hogy a bokszolók istenek
2017. febr. 9. 20:41
 12/21 anonim ***** válasza:

Te hülye vagy!

Bokszban pont az elől lévő lábon van a súlypont!

2017. febr. 10. 16:09
 13/21 anonim ***** válasza:
Ez a baj. Kyoban úgy rúgják ki a lábad, hogy azt sem tudod hol vagy
2017. febr. 16. 22:33
 14/21 Orfeus ***** válasza:

Teljesen jó ha mind a kettőt ki tudod tanulni. Én inkább kyoval kezdenék, hogy a testkontroll meglegyen. Igazából az erő és technika, elhajlások talán amit érdemes megtanulni a boxban, de mint előttem írták azért más a kettő. Persze belharcban sokkal jobban kijösz egy boxal, ez 100%.

Ha mind a 2 tetszik akkor majd összeáll valahogy a kép. Pár évet beleöltem a kyoba, nehéz elképzelni azért, de van aki átjött boxból, egy idősebb fószer. Ő mondjuk brutális miket üt, nem lehet közel menni hozzá, mind1 hova üt kifut a vér belőled. És a szép az hogy box edzésen nagyobb felületet ütsz, nálunk sokat gyakoroljuk ritmusra az ütést, és érzékenyebb helyekre.

Teszem azt lehetsz boxoló, egy sima sempai gyomorszájon vág és le kell ülnöd. Ez látszik sok versenyen is, hogy azért lesz vége mert ideget talál 1-1 ütés vagy rúgás, de a legjobb a gyomorszáj, ha adod vicces, ha kapod már nem annyira.

Visszatérve az öregre kb 3 éve lehet nálunk, sokat keményített otthon, de fiatalon is űzött valamit, thai box félét említett ha jól emlékszem. Ő igazából azt csinálja hogy testre védekezik és gyorsan válaszol, lábát pedig nagyon durván kikeményítette. És ha dzsipóba tolja térdel a rúgásodba, vagy beleáll simán. Olyan mintha nem is fájna neki...

És lábban ugyan olyan erős mint mi, csak nem rúg fejre, max test, és lábsöprés. Szintén hasznos egyébként akár utcán is, ha már kisujjból csinálod.

De hát attól függ mit akarsz. Egy normálisabb helyen a kyo edzések nagyon kemények, főleg az erőnléti, aki cáfolja az nem tudja miről beszél. Ezért szeretem. Viszont a boxnak az előnye, amit mindig csodáltam benne, az az iszonyat erős és gyors ütés. Én pl az utcán jobban örülnék ha thai boxos kötne belém mint egy boxoló.

2017. márc. 7. 05:00
 15/21 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolom nagyon jó a kettőnek a kombinációja.

Bár még egy kérdés. Felmerült bennem, hogy.

Az ökölvívás+ a taekwondo nem lenne jobb párosítás. 1 szempontból csak.

Ti is mondtátok, hogy a box és a Kyokushin küzdőmozgása nagyon különböző.

Néztem a taekwondot. Sokkal pattógósabbak, lazák. Ezért nem volna-e jobb az

Ökölvívás és a Taekwondo vegyítése??????????

2017. márc. 7. 15:27
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

nem,mert akkor meg a kéz láb összhangja,küzdelem közben összekoordinált mozgása szenved hiányt,mivel az egyikben csak ütnek,a másikban csak rúgnak.

vagyis szinte egyik edzésen sem tudod kamatoztatni a másik edzésen tanultakat.

értelmesebb választás akkor már a savate.

a kéz-láb összehangolt munkáját tekintve az a legfejlettebb küzdősport,meg eleve az egyik legjobb állóbunyós ütős-rúgós küzdősport stílus.

vagyis heti 2-3 boksz és 2 savate már elég jó kombó lehetne.

2017. márc. 7. 17:51
 17/21 A kérdező kommentje:

Akkor inkább marad az

Ökölvívás+ Kyokushin karate.

Köszi a választ.

2017. márc. 7. 18:19
 18/21 Orfeus ***** válasza:

Az előző jól mondta. A savate azért gáz csak mert kevés helyen oktatják, mindig el akartam látogatni egy edzésre. Szerintem próbáld ki mind a kettőt. Mint említettem koordinációt tekintve a kyo indulásnak jobb, de a gyér kéztechnika miatt nem tudod kamatoztatni annyira szerintem.

Bár ha hobbi akkor nincs gond egyébként. Mind a kettő nagyon jó szabadidő töltés. A lényeg hogy ha úgy adódik meg tudd védeni magad.

Ha meg profi szinten akarsz bunyózni akkor meg ugye már kick box stb érdemes. Az a jó hogy az erőd és a gyorsaságod meglesz, onnantól mindegy mit csinálsz.

2017. márc. 7. 18:40
 19/21 A kérdező kommentje:

Első az önvédelem és az egészségem megőrzése miatt szeretném. Mint sport.

Másodsorban meg kezd megtetszeni a K1.

Azért is érdekelne.

Persze még csak kacsingatok felé. Hogy valaha tényleg fogok-e ebben a szabályrendszerben harcolni azt nem tudom. Nem látok előre.

2017. márc. 7. 19:03
 20/21 Orfeus ***** válasza:

Én azt mondom hogy heti 3-4 edzés bőven elég ha csak az egészségmegörzés a cél. Aztán meglátod hogy melyik a jobban testhezálló. Nekem pl relatíve a többiekhez képest bot lábam volt így nehéz volt a kyo, de megszoktam, de így sem csinálok olyan cifra dolgokat mint más, mert hiába nyújtottam sokat, semmire nem jutottam szinte...

Talán a legjobb ha mind a 2-t valahogy megpróbálod, mondjuk fél évig ez, fél évig az. Vagy 1-1 év. Hogy mégis lásd hogy mire vállalkozol. Végül ha nem is versenyzel lehet leragasz 1-nél amit megszeretsz.

Ha meg k1 akkor van egyre több helyen kifejezetten erre edzések, vannak ugyan így mma-ra is. Akkor inkább azokat kéne. Ott szerintem relatíve gyorsan tanul az ember ha érdekli.

2017. márc. 7. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!