A családommal elhatároztuk, hogy ideje kicsit mozognunk a sok év lustálkodás után, és szeretnénk futópadot venni. Ha minden nap használnám, fogyhatok tőle?
A szüleim főként egészség szempontjából szeretnék használni, én pedig fogyás céljából. Olyan 5-7 kilogrammot szeretnék lefaragni magamról. Lehetséges ez futópaddal? Vagy más gépben gondolkodjunk?
Fontos szempont, hogy itthon, a házban tudjak sportolni, ne kelljen mások előtt a szabadban futni és kondiba se kelljen járnom.
Nagyon köszönöm előre is a tisztességes, normális válaszokat! :)
18/L
ez hülyeség amit a testépítő srác ír. azért mert van aki 2000 kalóriától pufi, más meg ugyanannyit eszek, ugyanabban az összetételben és sovány. én is alapból puffancs alkat voltam, de relatíve keveset eszem ezért kevesebb a zsír is rajtam bár izom sincs rajtam szinte semmi.
futástól nem biztos, hogy lefogysz. lehet hogy valóban keveset eszel, de zsíros vagy. ez azért lehet mert:
1. nő vagy. a nőkön eleve több a zsír
2. nem megfelelő a táplálék minősége, például nem eszel elég fehérjét, de sok telített zsírt és egyszerű szénhidrátokat viszel be.
3. rendszertelenül eszel. sok fiatal van úgy, hogy egész nap a suliban ül, ott eszik pár szendvicset majd hazamegy és a maradék energiaszükségletet hirtelen egy nagy kajálással pótolja be
4. kevés mozgás, ezáltal még kisebb az izomztatod, a kevés izom miatt pedig a zsír is többnek tűnhet. például ha lefogy valaki izomból és rajta marad ugyanannyi zsír akkor kövérebbnek tűnhet, löttyettebb lesz.
Én azt mondom, hogy kezdj el futnia futópadon. kb 3 hónap alatt formába lehet vele jönni, ha progresszíven növeled a távot és a sebességet. aztán ha magabiztos vagy, akkor tavasszal, nyáron, ősszel mehet a kinti futás is. nekem nagyon átlag alatti állóképességem volt, de 3 hónap alatt felhoztam tűrhető szintre. bár télen én sem nagyon szeretek kint futni.
mellette tedd rendbe az étrendedet, ha látható változást, jobb alakot akarsz. ajánlom a Sárga Kapszula c. ingyenes könyvet.
Miért akarnám ezt hallani?
Sajnos tényleg rendszertelenül étkezem, ezzel mondhatni "negatívat"mondott, mégis elismertem, hogy igaza van.
Miért akarnék negatív dolgot hallani magamról?
De attól még elismerem, hogy igaza van!
Szerintem elég egyértelmű, hogy alkati (genetikai) jellemzők is meghatározzák, ki mennyire hízékony. Van aki összeeszik mindent ami eszébe jut és alig megy rá 1..2 kiló, míg a másik ha már ránéz egy szelet vajaskenyérre, hízik 5 kilót.. ebben nincs semmi "genetikai csoda", ez a valóság.
Én is gondolkoztam futópad beszerzésén, mivel nem hiszem hogy kint az utcán a szmogban futni nagyon egészséges lenne, csak az a bajom a futópaddal, hogy ott valójában nem mozgatod magad előre, hanem csak megpróbálsz a szalagon maradni, szóval teljesen más a fizikája a mozgásnak, így nem biztos, hogy ideális edzésforma. A szobabickli talán jobb ebből a szempontból, de fogyás tekintetében szerintem az aerobic hatásosabb, vagyis nem feltétlenül kell valamilyen masinát beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!