Hogyan kell értelmezni ezt a kalóriaszámlálós módszert?
Figyelt kérdés
Regisztráltam a livestrong.com blogon a MyPlate alkalmazásra, aminél megadod, mennyit akarsz fogyni, és segít kalóriákat számolni. Nem tudom linkelni, mert regisztrálnotok kéne. Azt írta ki, miután megadtam az adataimat, hogy 1200 kalória a cél egy napra. De angolul van, és nem értek mindent jól. Ez azt jelenti, hogy egy nap ennyit kell ennem? De mitől fogok fogyni? Megadtam, mi a cél (másfél kiló hetente), megadtam a sportot, de ha betáplálom, mit, mennyi ideig sportoltam, kiírja, hány kalóriát égettem. Most ez lehet, hogy hülye kérdés, de akkor is fogyni fogok, ha ez kevesebb, mint a fent említett 1200? Mert most az van, hogy a ledolgozott kalória ennél kevesebb. Ez azt jelenti, hogy a gép úgy számolt, hogy nekem az 1200-at ajánlja, akkor ha emellett valamennyit még el is égetek, akkor fogyok? Bocsánat, ha buták a kérdéseim,d e csak most kezdtem ezzel foglalkozni.2016. nov. 11. 09:23
11/11 anonim válasza:
" Szóval azért fogyok ezzel a módszerrel, ha fogyok, mert kevesebb kalóriát viszek be, mint eddig?"
BARMILYEN modszerrel is fogysz, a fogyas azert tortenik mert kevesebb kaloriat viszel be mint amennyit felhasznalsz. Ez minden dieta es fogyokura alapja.
A nehezseg az hogy pontosan meghatarozd hogy neked mennyi kaloria kell a szintentartashoz, es hova kell beloni a kaloriahianyt hogy a kivant mertekben fogyj.
Az elozo teljesen jol mondja, nem minden kaloria egyenerteku a szervezet mukodese szempontjabol, tehat a jo zsir-szenhidrat-feherje aranyra is figyelni kell, de erre a szamitoprogramok mindig javaslatot is tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!