Hogyan kell értelmezni ezt a kalóriaszámlálós módszert?
Kicsit zavaros a kerdesed. Nekem ugy tunik hogy nem vagy azzal tisztaban: a szervezetnek van egy karolirafogyasztasa akkor is ha nem csinalsz semmit. tegyuk fel az alapfogyasztasod sport nelkul napi 1500 kaloria. Ha beadod hogy fogyni akarsz, akkor a gep kiszamolja hogy az adott fogyashoz mennyi kaloriadeficit kell, azaz mennyivel kevesebb kaloriat kell bevinned mint amennyit felhasznalsz. Valoszinuleg igy jott ki az 1200. Ha sportolsz, akkor a sporttal elegetett kaloriat pluszban be kell vinned ugyanahoz a kaloriadeficithez. Azaz ha sportolsz napi 500 kalorianyit, akkor az 1200+500 = 1700 kaloriaval is fogyni fogsz.
en azt javasolnam hogy ne akarj heti masfel kilot fogyni, heti max 1 kilo boven eleg, de meg jobb a heti fel kilos cel, ha nem vagy tul nehez.
Hagy a kcal számolgatást a fenébe... makro tápanyagokat sokkal több értelme van számolgatni.
Egyetértek a második válaszolóval.
Azonban a ragaszkodsz a kalória számoláshoz, akkor tudnod kell, hogy 1200 rettenetesen kevés! Először is kerülj tisztába az alapanyagcseréddel. Ez alá tilos menni. Értsd ezt úgy, hogy egészségre ártalmas!
" makro tápanyagokat sokkal több értelme van számolgatni"
Az is egyfajta kaloriaszamitas.
Köszönöm a javaslatokat. A heti másfelet irányadónak tápláltam be, mint felső értéket, mert úgysem fogok annyit fogyni elsőre, de gondoltam, legyen nagyobb az elvárás, és akkor nem tragédia az sem, ha nem tudom betartani. Ha jól értem, akkor ha a megadott mennyiséget eszem (1200), és még annyit, amennyit a sport eléget, akkor azzal is fogyok?
Értem, hogy nem ajánljátok, de most már át akarom látni.
"csak a kcalt számolod, semmi nem garantálja, hogy megfelelő arányban viszed be a makro tápanyagokat, "
Persze, a makrok aranyara azert figyelni kell, de ott is van azert egy komoly jatekter, pl. zsir-ch aranyok tekinteteben.
"Ha jól értem, akkor ha a megadott mennyiséget eszem (1200), és még annyit, amennyit a sport eléget, akkor azzal is fogyok? "
Igen. De azt tudnod kell hogy ezek a szamitoprogramok statisztikai jellegu kutatasokbol szamolt atlagertekek. Minden ember kulonbozo, maskeppen hasznaljuk az energiat, maskeppen reagalunk a kulonfele makrotapanyag-osszetetelekre, ehezesi fazisokra, maskepp fogyasztjuk az energiat a sportban, stb.
Egy pelda: statisztikailag a 20 eves magyar nok atlagos labmerete 37-es (hasrautes) De ettol fuggetlenul van egy csomo olyan 20 eves magyar no, akinek nem jo a 37es cipo, mert vagy kicsi vagy nagy, ezert nem vasarol senki statisztika alapjan cipot :)
A fogyas is ilyen: mindenkinek sajat maganak kell kitapasztalni a sajat szervezetet, es ez altalaban tobb honapos, de lehet hogy tobb eves program.
Indulasnak jo az amit a program kidob, de figyeld magad par hetig, es modosits ha szukseges.
bar az 1200 kaloriat en is kevesnek tartom, hacsak nem vagy mar alapbol is 45 kilos, bar akkor nem tudom hova a banatba akarnal meg fogyni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!