16 éves múltam és 70kg nyomok fekve,40 kilát többször
is bicepszre. Ez így jó?
Figyelt kérdés
nemtudná vki megmondani hogy hány évesnek mennyi kila a normatíva?(és még csak 1 éve gyúrok)
2010. ápr. 28. 08:17
1/8 anonim válasza:
Neked ez a tökéletes, főleg, ha ráadásul most kezdted.
Mondjuk nekem osztálytársam két hete töltöttem a 15-öt és 120-at nyom ki fekve, de ő már régen csinálja, úgyhogy ízületei lassan tönkremennek neki tuti. Ha nem akarod, hogy minden egyes ízületed tönkremenjen, maradj a 70-nél. Remélem segíthettem.
15/F
2010. ápr. 28. 09:12
2/8 A kérdező kommentje:
kösz részben segítettél. Azért még további válaszokat várok!
2010. ápr. 28. 09:24
3/8 anonim válasza:
Mesélek egy sztorit. 10 évig gyúrtam nagy súlyokkal. A nagy súly annyit jelent, hogy a testsúlyomnál nagyobb és volt, hogy annak több, mint kétszerese volt. 14-15 éves koromban kezdtem és elég erős voltam. Nem ajánlom, hogy nagyon feljebb menj gyorsan, mert az ízületeid tönkre mennek. Nekem is kész van a vállam, mert kicsit agyatlanul csináltam. Normatíva nincs, csak amennyi jólesik.
2010. ápr. 28. 09:35
4/8 A kérdező kommentje:
kösz hogy megosztodtad tapasztalaidat. Egyébként 10 év alatt hány kilára nőttél meg és most mennyit nyomsz?
2010. ápr. 28. 09:50
5/8 anonim válasza:
Nehezedre esne "kila" helyett kilót írni? Csak mert baromi idegesítő... és elég cikin is hangzik..
Az ízületek nem mennek egyébként tönkre, ha valaki rendesen bemelegít, csak hát ugye azt senki nem szokott.
Az meg, hogy mi a normális hülye kérdés. Egy 100kg-s tinédzsernek lóf@sz ha 70-et nyom, egy 50kg-snak meg szép teljesítmény.
2010. ápr. 28. 10:19
6/8 anonim válasza:
Már nem gyúrok, de nem nőttem nagyra. 84 kg vagyok, de abba kellett hagynom. A vállam nem bírta. Mást is sportoltam, az is tönkretette a vállamat. Most futok helyette, de az csak átmozgat. Amire nagyon figyelj az a bemelegítés. Én mindvégig ésszel csináltam, nem koxoltam, de nem bírta a szervezetem.
2010. ápr. 28. 10:25
7/8 anonim válasza:
Itt nincs olyan h "normatíva"!Aki dolgozik az nyilván fejlődik és ez súlyban is látszódik!Am jó, ha ennyit nyomsz(nyilván a kortársaid akik nem sportolnak fele ennyit se nyomnak:) )!De ha izmosodni akarsz akkor ne az legyen a mérvadó, hogy minél nagyobb súllyal csináld!Hanem a szabályosság a fontos!Annyival nyomjál mindent amennyivel nem csalsz!Leginkább ezt karnál értem, mert pl ha háttal besegítesz megette a fene!:S Én most olvastam ezekről és vissza kellett venni a súlyokat h szabályosan csináljam és sokkal jobban bedurranok!Ez a lényeg ha nem erőemelő bajnok akarsz lenni...!
2010. ápr. 28. 11:06
8/8 anonim válasza:
mi a célod??erőemelés,mert akkor kevés..vagy izom növelés?mert akkor mindegy hány kilóval mit csinálsz..az a lényeg,hogy érezd,teljes mozgástartományban,lassú negatív szakasz,agas ismétlés, vetkőző sorozatok,izimblokk, erőltetett ismétlés
ezek az izomnövelést szolgálják,szinte teljesen mindegy hány kilóval csinálod
ha erőemelés,akkor még hajrá,mert láttam 15 éves gyereket 180 ba nyomni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!