Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg nem jó minden nap...

Tényleg nem jó minden nap futni? Az izmoknak szüksége van pihenőre?

Figyelt kérdés
7 hónapja kezdtem életmód váltásba, heti háromszor edzőterembe járok, egyszer pedig kung fu - ra. Mellette odafigyelek az étkezésre, lefogytam tarósan 10 kg - ot. A térdeimmel probléma van, de az elmúlt időszakban olyan jól megerősödtek a mellette lévő izmok, hogy ugyanúgy tudom terhelni őket, mintha "egészségesek" lennének. Vettünk itthonra is futógépet, hogy ha esetleg nem tudok edzeni menni, tudjak itthon mozogni. A baj az, hogy minden egyes nap elcsábulok, és 1 órát vagy futok, vagy gyors gyaloglok hegymenetben, vagy kardiózok rajta. Egyszerűen imádom, nem bírom ki, hogy ne szakítsak rá időt, ha kimarad egy nap, feszült leszek. Viszont sok helyen hallottam, hogy ez nem egészséges, mert túl nagy terhelés az izmoknak, csontoknak. Tudnátok véleményt mondani? Köszönöm! 31 / N 160 cm / 57 kg
2016. okt. 27. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Előbb utóbb túledzed magad, elmegy a kedved, a gépből meg szoba inas lesz...

Nem láttam még olyan otthoni kardiogépet aminek ne ez lett vona a sorsa.

2016. okt. 28. 07:24
 2/4 A kérdező kommentje:
A kedvem nem hiszem, hogy el fog menni. Pörget, energiát ad, szinte függő lettem. Pont ez a baj, hogy már 1 napot sem tudok kihagyni, mert rosszul érzem magam a "megvonástól".
2016. okt. 28. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy te is úgy gondolod, mint a többség, hogy a kedvre van behatásod...

Abban a pillanatban, hogy bizonyos ásványok, vitaminok, stb, elkezdenek kimerülni a szervezetedben a minden napos terheléstől, megváltozik az agyad kémiája és megcsömörlesz az egésztől... semmi bahatással nem vagy erre... az agy nevű húscsomó a fejedben és a működése, vágyai, kedve, ez mind a megfelelő működésén múlik... ha felborítod mert lemerítesz anyagokat magadban, akkor ennyi, hetekre hónapokra abba fogod hagyni... esetenként örökre... és a szomorú, hogy érteni sem fogod, miért hagytad abba, pedig te annyira "szeretted"

2016. okt. 28. 10:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Örülj neki, ha most szívesen sportolsz, a kiégéssel és a túledzéssel majd ráérsz akkor foglalkozni, ha valóban bekövetkezik.

Viszont a regenerálódásnak tényleg kell az idő, egy-egy napot érdemes kihagyni.

2016. okt. 28. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!