16 évesen késő elkezdeni balettozni?
Csak hobbiként gondoltam, nincsenek vele komolyabb terveim. Szeretem nézni és megfordult a fejemben hogy miért is ne lehetne csinálni.
Van ennek így értelme? Vagy hagyjam az egészet?
Szia,
16 évesen a legtöbb profi szintű sport elkezdéséhez már idős vagy, ha csak nem valami olyan múlttal rendelkezel, amit hasznosítani tudsz (pl úszók vizilabdára váltanak, atlétikán belül is van mozgás, vagy mondjuk eddig RSG-tél).
Viszont ha téged boldoggá tesz a tánc, akkor miért ne vágnál bele? Mert nem fogsz sosem az Opera színpadára lépni karácsonykor a Diótörőben? Na és? Rengetegen úgy sem jutnak el odáig, hogy 4 évesen kezdik. Te viszont csinálhatsz olyasmit amit szeretsz. És szerintem ez a legjobb a hobbi sportban.
Semmihez nincsen túl késő!!:)
Viszont a többiekkel "vitatkoznék".
Az nem igaz, hogy csak akkor lehetsz profi, ha kiskorban kezded. Azért kell akkor elkezdeni, mert tanulékonyabb vagy, és lazák az izmok/ízületek.
Nekem vagy barátnőm, aki 14 évesen kezdte, semmi táncos múltja nem volt, azóta eltelt 10 év, és profi balettos. Csak akarni kell!:)
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!