Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudtok ajánlani lovas ruházatot?

Tudtok ajánlani lovas ruházatot?

Figyelt kérdés

Lovaglónadrág, csizma, kobak kéne. Kezdő vagyok úgy hogy nem igazán tudom mi minősül jónak. Jó azért néhány márkával képben vagyok de nem tudnám megmondani hogy a Fouganza lovaglónadrág miben különbözik a Decatlanostól.

a lényeg hogy árban elég alacsonynak kéne lennie. Nem szeretnék és nem is tudok lovagló nadrágra 30000 fizetni. A decatlon oldalán láttam egy összeállítást és a felsorolt termékek összesen 20000-be kerültek volna. Beakok pár linket hogy miket néztem eddig: [link] [link] [link]

U.I.: 15 éves lány vagyok.

2016. szept. 30. 08:55
 1/9 anonim válasza:
67%

Szia,

A Fouganza a Decathlon sajat markaja. Jo minoseguek, kezdo lovasnak teljesen megfelelnek. Sot, en meg versenyre is naluk vettem nadragot / inget.

Napi hasznalatra (sajat lo, tehat mindennap lovagolok szinte) erdemesebb beruhazni a jobb minosegu dolgokra, de nekem pl a nyergem es a kantarom, kotofekem is toluk van, ket eve nyuzom (persze rendbentartom, glicerines szappan, rendszeres zsirozas, stb) es semmi baja.

Kerdes, hanyszor ulnel lora egy heten, azt ajanlom, szerezz be ket nadragot, lehetoleg sotetebb szinut, azt kevesebbszer kell mosni, ugy nem fog tonkremenni.

Csizmabol nem kell feltetlenul rogton bort venni, eloszor jo megoldas lmehet a velur bokacsizma egy chaps-al, olyankor eleg csak a chaps-et cserelni, ha kinovod vagy tonkremegy, az arban nem lesz veszes.

A naluk vett kobakomat 7 eve nyuzom szinten, semmi baja nincsen. Abbol erdemesebb a muanyag bevonatut venni, az tartosabb, mint a barsonyos.

Kezdokent viszont lehet, nem art beszerezni egy vedomellenyt, az arban picit huzosabb, de legalabb megved, ha esel (nekem par bordam mar banta az eseseket, meg a vallcsontom is).

Aztan, ha mar gyakrabban lovagolsz, akkor szepen lassan beszerezhetsz ujabb, jobb minosegu felszereleseket is.

2016. szept. 30. 09:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. Végre valaki normális ezen az oldalon aki arra válaszol amit kérdezek. Még egyszer köszi. Igen közbe rájöttem a bakimra a márkánál de már mindegy volt. Hetente kb. 2x lovagolnék.Nem igazán tudom hogy miben más a velúr csizma de majd utána nézek. Viszont én hosszú távra gondolkozom és kb.3 éve nem nő a lábam úgy hogy akkor gondolom jó a bőr csizma is. Nekem nem igazán tetszik a bársony kobak úgy hogy én is a műanyagot támogatom. Volt már pár lovasórám még tavaly és sikerült is leesnem. Akkor a vállamat törtem. A gerinc védő azt sem védte volna meg úgyhogy nem igazán látom értelmét és a későbbiekben biztos hogy nem használnám. Akkor még semmilyen lovas cuccom nem volt rendes cipőbe kölcsön kobakba és egy lovagló nadrágba ami ugyan az enyém volt de kétszer akkora mint én.
2016. szept. 30. 09:44
 3/9 A kérdező kommentje:
*...lovagoltam akkor is hetente kétszer
2016. szept. 30. 09:46
 4/9 anonim válasza:
100%

Szia,

Igazan nincs mit.

Hosszabb tavra persze, jo a borcsizma is, plane ha nem no a labad. Viszont azert ajanlottam inkabb a bokacsizma / chaps kombinaciot, mert a labam mar nekem sem no (38 evesen jobb is) de a vadlid izmosodhat (fog is a rendszeres lovaglastol), es ami csizma jo az elejen, az nem biztos, hogy jo lesz kesobb is. Igy a csizma maradhat mindig, olyan mint egy utcai cipo, jarni is tudsz benne, es a labszarvedot eleg csak a lovaglashoz felvenni. Es ha kinovod, olcsobb a labszarvedot cserelni, mint az egesz csizmat...

De mig pl a borcsizma a Decathlonban is 60-70 euronal kezdodik, velurt mar kapsz (fekete es barna szinben is van) 30 euroert. Ha arerzekeny vagy, akkor ez azert sokat szamit.

Az teny, hogy a vedomelleny nem vedi a vallad, de hidd el nekm, akinek mar volt egy par balesete, hogy nem is attol leszel rokkant sajnos, ha a vallad serul... :( Pont azokat a reszeket vedi, amik nagyobb bajt/fajdalmat okoznak tores eseten (borda, gerinc, stb)

En meg abban a korban kezdtem el lovagolni (cirka 26 eve) amikor meg ciki volt kobakot is hordani. Csak versenyen hordtak, de ott is inkabb disznek, altalaban allszij sem volt rajta. Tesom lovasbalesete utan (leesett a pusztaban, beutotte a fejet, eleg komoly agyrazkodasa lett) elkezdtem kobakban lovagolni. Mindenki cikizett erte, emellett kenyelmetlen volt, stb. De mikor egyszer ledobott a lo (megriadt valamitol) es ereztem / hallottam a pataja koppanasat a kobakon, na akkor elegedett voltam, mert elkepzelni is rossz volt, mi van akkor, ha engedek a "divathullamnak", es nincs rajtam a kobak...

Kis szerencsevel egy nap a gernicvedot is kotelezove teszik (Military versenyeken mar eleve az...)

2016. szept. 30. 13:01
 5/9 aikiboxer ***** válasza:

Bár nem vagyok lovas, de az a tanácsom van, hogy ha pesti vagy akkor menj a Budaörsi decathlonba, ott a legnagyobb a választék. (A decathlonok áruház méret szerint szűkítik a szortimentet.)

A kobakon nem érdemes spórolni. 20 ezer alattiakat kb ne is nézz. Ami a kobakban nagyon fontos, hogy jól illeszkedjék és a szellőzése!!! A jobbaknak jó légcsatornái vannak, a decathlonban is van azért jó a saját márkásak között, de az is a 20 ezres kategória.

2016. szept. 30. 13:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi még egyszer a csizmát akkor valószínűleg cserélem, a gerincvédőt még meggondolom.
2016. szept. 30. 13:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Ja és ha nem nagy baj lécci küldj egy linket a decatlanos velúr cipőről mert én nem találtam. Előre is köszi
2016. szept. 30. 15:08
 8/9 anonim válasza:

[link]

Tessék itt van.

Amùgy a csizma amit 5 ezerért kinéztél, az nem bőr, hanem gumi. Rövidebb távra az is megfelel, bár nyáron nagyon meleg, télen meg hideg... a bőr csizma ára itt is 50 ezer...

Itt van hozzá chaps is (ebből többféle van , több színben) : [link]

2016. okt. 1. 04:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. okt. 1. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!