Mennyire gáz az, ha egy gazdag lovas szinte csak lovagol a lován?
Mármint tegyük fel van egy gazdag kezdő lovas, aki régebben úgy ahogy eljárt lovagolgatni, de mindig abbahagyta, mert nem volt rá ideje és sehol sem tartotta megfelelőnek az oktatást annak a szintnek, ami neki megfelel.
Vett egy lovat, beadta bértartásba, de ami már egy kicsit "undorítóbb" munka ami lóval kapcsolatos, ő azt aztán meg nem csinálja... Annyi, ha lovagolni akar rajta, akkor hív egy jó és méregdrága edzőt, esetleg maga lepucolja a szőrét (ha nincs kedve, akkor szól hogy azt is csinálják meg előre), felnyergeli és felkantározza, lovagolja és ennyi. Ez baj?
Ha valaki megcsinálja ezt, nem baj.
Nyilván, ha ez nincs benne a bértartás szolgáltatásaiban és szívességi alapon kéri vagy nem csinálja meg senki, az gáz.
De ha erre felbérel valakit, akkor miért ne, ha megteheti?
Ha kifizeti hogy más megcsinálja helyette, akkor miért lenne gáz?
Gáz az lenne, ha a kikövetelt háziállatot nem látná el, és a szülőkre hárulna a feladat... ez nem az a helyzet.
Én is bértartásban tartom a lovam, és nem arról van szó, hogy nem csinálnám meg szívesen az almozást, stb, de sajnos a munka és egyetem közbeszól, nincs kapacitás arra, hogy 3x fix időben etessek.
Viszont én nagyon fontosnak tartom a lovas és a lova közti kötődés kialakítását, hepciás vagyok arra, hogy kizárólag én fürdetem, pucolom, gondozom a patáját, illetve én látom el őt minden egyéb tekintetben is.Szeretek vele babázni, legeltetni, pucolgatni, lemenni hozzá a karámba, stb.
Nem igazán szeretem azokat a lovasokat, akik előkészíttetik maguknak a lovat, felülnek, dolgoznak vele, de már mondjuk a sétáltatás is degradál nekik, már azt is, meg a leszerelést is más végzi. Mindez rendben van akkor, ha egy olyan profiról beszélünk, akinek napi 5-10 lova van, és pörgetnie kell a napot, illetve versenyen is, ha egy számban több lóval indul, nyilván kell a segítség, de szerintem fontos, hogy a ló érezze, nem egy tárgy, sporteszköz, hanem társ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!