Alvás közben is fogyunk?
Ez a cikk azt mondja: "nem az edzés ideje alatt, hanem az azt követő pihenés ideje alatt égetünk több zsírt", végig elmagyarázza, miért.
Eddig rendben, érthető és logikusnak tűnik. De: mi van akkor, ha ebben az utólagos zsírégető fázisban az ember elalszik? Alvás közben valahogy máshogy működik az ember szervezete, sok minden "kikapcsol", és pihen, el tudom képzelni, hogy a dolgok visszarendezése, ahogy a cikk fogalmaz, a zsírbontás is megszűnik. Ez vajon így van?
Kalória akkor is kell. Nekem igazából tökmindegy, hogy konkrétan akkor bont vagy előtte és azt használja fel, sőt felőlem be is pakolhatna zsírba cuccot, ha aztán kiveszi... Az a fő, hogy a kalóriahiány lehetőleg minél inkább zsírból fedeződjön. Hogy a napon belül mikor mennyi zsír ég el, az miért fontos?
Vagy ez ilyen tudományos érdeklődés?
Az energia megszerzése onnan, ahonnan a test tudja, na az bizonyosan nem kapcsol ki... Ha beteg vagyok és alszom 2 napig, akkor leáll az agyam, mert nincs neki glükóz? :D Ez nem így működik, ha kell, tuti bont zsírt is a test, ha kell, vagy izmot, ha olyan kell...
Köszi a a válaszokat :) ! Kedves első válaszoló, persze, valahol igazad van, hogy ha a testnek szüksége van erre vagy arra, akkor bontani fog, azért fogalmazódott meg bennem mégis a kérdés, mert volt egyszer egy betegségem, valami allergia-szerű. érzékeny lettem egyes ételekre: viszont érdekes módon, ha azokat az ételeket reggel ettem, akkor még lebontotta a szervezetem, ha este, akkor már nem, és felhalmozott helyette a bontás során valami olyan anyagot, ami miatt reggelre kiütéseim lettek, amik délre szépen el is múltak. Olyan volt, mintha a szervezetem kapitulált volna estére, mintha azt mondta volna, én eddig dolgoztam, innentől fogva pihenek.
Innen gondoltam, hogy talán a zsírbontás is lehet így is. De végül is ezek olyan bonyolult folyamatok, hogy nem nagyon lehet átlátni őket (földi halandóként :) )
De azért köszi :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!