Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a bal oldali...

Mit tegyek, ha a bal oldali vállam kisebb, kevésbé kerekedik ki, mint a jobb oldali? ) infó lent (

Figyelt kérdés

Majdnem minden nap csinálok oldalemelést, kb. minden 3. nap nem. Természetesen egyforma egykezes súllyal:) edzésenként 5 x 8-9, 10 kilóval, bár mostanában 2-3 x 8-9, utána pedig 12 kilóval 2-3 x 5-6, attól függően mennyire vagyok fáradt, a végén csinálom, vagy azzal kezdek.

Érzésre egyforma erősnek érzem mindkét vállamat és igyekszem szabályosan, egyformán csinálni a gyakorlatot, mégis - a tükrök és b.nőm szerint is - a bal vállam nem tűnik olyan "formásnak", mint a jobb. Van vmi megoldás, vagy így maradok? A legjobban attól félek, hogy egyre nagyobb lesz a különbség és nem értem miért... Köszi a segítséget!

2010. ápr. 22. 00:48
 1/4 anonim válasza:
Mondjuk kezdj el többet edzeni bal vállra :D
2010. ápr. 22. 01:12
 2/4 A kérdező kommentje:
:) igen erre én is gondoltam, csak nem szeretném, hogy erősebb legyen, mint a jobb. most egyforma erős, de mégsem egyforma. ha elkezdek balra edzeni, valószínűleg erősebb lesz és simán 1-2 kilóval többet fog bírni. az pedig hogy néz ki, hogy az oldalemelést egyik kezemben 14 másikban 12 kilóval csinálom?:)
2010. ápr. 22. 08:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Fogós kérdés.. Nekem most ugyanez a gondom, csak a csuklyás izmommal. Pedig mindig figyeltem, hogy a táskát ugyanannyi ideig cipeljem mindkét oldalon, kondizás közben pedig ugyanúgy áldom mindkét oldalt.

Első lehetőség nálam az, hogy esetleg nem jól csinálod. Méghozzá azért, mert ez egy észrevétlen, sunyi csalás és teljesen akaratlan. Kicsit jobban kifordítod a bal karodat, így kevesebbet erölködik a vállad és többet a felkarod. Az első és legfontosabb amit tehetsz, hogy nagoyn odafigyelsz a szabályosságra oldalemelésnél és a többi vállgyakorlatnál (kétkezeseknél is).

Gondolom amikor elfáradsz, akkor a bal karod miatt fáradsz el. Ha így van, akkor az utolsó sorozatodban még csinálj 2-3 három ismétlést csak a bal karoddal. Ez lehet eröltetett vagy negatív ismétlés is, nyugodtan lendíts bele, ha nem akar felmenni. És nagyon lassan engedd vissza fentről.

Jobbkezes vagy, úgy sejtem, úgyhogy szokd meg, hogy ugyanannyit használod a bal karod/kezed, mint a jobbot. Pl fogmosás, táskacipelés. A kezdeti ügyetlenség elmúlik idővel.

4 éve kondizok, rengeteget olvasok, figyelek másokat és figyelek magamra is, de mindig van mit javítani, sosem lesz tökéletes és mindig törekedni kell rá.

2010. ápr. 22. 11:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! /Én még csak 3/4 éve./
2010. ápr. 22. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!