Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ehhez az alkathoz milyen...

Ehhez az alkathoz milyen sport illene? 19L

Figyelt kérdés

Eddig mindig sportoltam, egészen kiskoromtól, talán 8. osztály körül volt csak egy kis megtorpanás.

Korcsolyával kezdtem, és a gerincferdülésem miatt elkezdtem úszni, és gyógytesire is jártam, ahol főleg jógáztunk(így visszagondolva ezek jutnak eszembe).

A korcsolyát 1-4.osztály végéig csináltam, ahogy a gyógytesit is(addigra a gerincem rendbe jött), de az úszást a mai napig nem hagytam abba.

5. osztályt már a nyolc osztályos gimimben kezdtem, ahol elkezdtem kosárlabdázni. Ezt három évig csináltam, úsztam is mellette. Aztán jött a megtorpanás. 8. osztályban azt se tudtam hol vagyok, kicsit elvesztem, de 9. osztályban már vissza mentem, viszont nem tetszett a dolog, inkább röpiztem egy évet, valamint a kung-fut is akkoriban csinálgattam... 10. osztályban elmentem életem első karate, és aikido edzésére. Az aikidot egy évig csináltam a karatéval párhuzamosan, de végül győzött a karate, és azt csináltam egészen mostanáig. Közben, az évek alatt úsztam szinte szünet nélkül, bár az nekem mindig csak másodlagos volt, pihentető, amit szeretek csinálni.

Valamikor 11-ben boxoltam is picit, lejártam pár edzésre, de nem jött be, személyes okokból.

Egyébként a kung-fut is ezért hagytam ott.

Most elkezdtem tovább tanulni, így érettségi után egyből. Viszont az új suli pesti, és majdnem 2 óra míg haza érek, ahol az edzés van, szóval ez így nem lesz jó. A karatét viszont szeretem(kyo-zok). Szóval nem tudom mit csináljak. A közelben kb 10 percre az új sulitól van egy edzőterem, ahol lehet kondizni, meg vannak mindenféle trx meg egyéb furcsa edzések, amikben nem vagyok biztos, hogy jól mennének e, tetszene e, de tényleg kíváncsi vagyok ki mit javasol...

És akkor a képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2016. szept. 3. 22:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nagyon jó időtöltés a kyo karate, ha jó a társaság az is nagyszerű dolog, csak azt csináld amihez kedved van, mert csak abban leszel eredményes és a döntés is kizárólag a tiéd. Ennek tekintetében olvassad rovább a válaszom.

Most már ott vagy, hogy el kell döntened, hogy mit szeretnél csinálni. Mi a célod. Ha komoly önvédelmi tudást szeretnél összeszedni, vagy ha direkt a versenybunyó érdekel, akkor érdemes elköszönned a kyo karatétól, mert ennél sokkal de sokkal hatékonyabb stílusok is vannak a bunyóban. Mivel már van alapod, önvédelemre jó a krav maga, aikido, defendo, japán ju jitsu, kempo, kali stb.

Ha kifejezetten a sparring küzdelem és nem az utcai konfliktusok kezelése érdekel, akkor ott a bjj, thai box, kick box, ökölvívás, judo, ha komplexebb kell akkor kempo vagy mma.

Sajnos a karatét nem tudom sehova sem besorolni, mert vannak hatékonyabb stílusok is, és hazánkban nem túl magas a karate oktatás színvonala. (Kivétel dojok mindig vannak).

Most olvasd el mégegyszer az első belezdésem.

Jó edzést ! Osu!

2016. szept. 4. 17:20
 12/12 A kérdező kommentje:

#Magyar Honvéd

Köszönöm :) igen, valami olyan érdekelne, ami konkrétabb küzdelem. Mondjuk én a kyo-t annak tartottam, de az pl kifejezetten zavar(t), hogy csak néhány esést tanultam(aikido ezért is jó volt, mert abban esni megtanultam), azt is csak könyvből, nem edzésen, és ott voltam h oké ha állunk, de mi a fenét csinálok, ha elesek, v ellöknek? vagy ha pl fojtogatnak? o.O

Attól félek egyébként, hogy össze-vissza csapódom majd. A kyo jónak tűnt, csak sajnos voltak személyes problémák a dojo-n belül, amik nyilván nem azt minősítik, hanem azt jelentik, én nem tudtam kezelni dolgokat, féle értés ne essék... szóval ezzel a suli váltással/tovább tanulással az is megpecsételődni látszott h akkor most belevágok vmi újba. De nagyon sajnálom, h nem ment ott minden jól, mert tényleg szerettem.

Ettől függetlenül vmi olyat keresek amit nem kell abba hagynom x év múlva, és szívesen mennék versenyre is (senseiem is oda akart küldeni, látta bennem h menne azt mondta), szóval elég komolyan gondolom. De az is komoly, h nem akarom abba hagyni, v feladni 1 év múlva....

Nagyon köszi még1x amit írtál :) sokat segített.

2016. szept. 4. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!