7 km lassú tempójú futás kb hány perc alatt történik?
s=v×t ;)
s=7 km
v= 5-6 km/h
t= s/v
na látod, csak jó valamire a fizikaóra is :D
amúgy a pontos sebességed is kiszámolhatod, ha tudod pl egy utcának a hosszát (térképről pl) és leméred, hogy mondjuk oda vissza 5-ször mennyi idő alatt sikerült lefussad
Gondolom nem a mérésével van a gondod, szóval én nem is ebbe mennék bele mint a többiek :-)
Inkább arra vagy kíváncsi, hogy mi számít lassú tempójú futásnak, vagyis mennyi idő alatt optimális 7 km lefutása edzés szempontjából. Na ez az amit nem kell sebességhez kötni. Én elsőre azt mondom, amilyen tempó még jól esik. Másodszorra azt mondom, hogy kicsit legyünk pontosabbak, indulj el egy stopperrel, fuss ahogy szerinted jól esik, mérd meg a táv első és a második felét, ha a második fele jelentősen lassabb, akkor rosszul csináltad, legközelebb fuss lassabban. Ha jól csináltad, elképzelhető hogy ha legközelebb még gyorsabban tolod, akkor is jó lesz. Ugyanakkor ha tényleg precíz akarsz lenni, akkor ne ezt csináld, hanem vásárolj egy pulzusmérőt, és van egy optimális pulzusszám amivel futnod kell, nem vagyok ebben szakértő, de annyi biztos hogy ha azonos pulzusszámmal azonos marad a tempód akkor nem vagy túl gyors.
Szia!
6-6.30 perces km környékén szokott lassú temponak nevezni.
Inkább ezt szoktuk nézni, mint a sebességet.
Előttem kettővel is jó módszert adott, nekem tetszik.
rg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!