Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kell egy edzőteremben...

Hogyan kell egy edzőteremben viselkedni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Először is egy kis bevezetés: 3 hete kezdtem kondizni egy elég szép és nagy konditeremben ahova rohadt sokan járnak.

A kérdésem pedig az lenne hogy miért jönnek oda hozzám mindig amikor csinálok egy adott feladatot azzal a kérdéssel hogy beszállhatok hozzád? vagy beszállhatok a körödbe? vagy beszállhatok és cserélünk gépet?

Ezt nem értem! Ők valamilyen sorozatot végeznek és azért kell nekik a gép? Nem tudnak várni amíg végzek és elmegyek? Mert én pl mindig odamegyek a géphez ha üresen van és átállítom az én kapacitásomra.

Ez nagy baj? Mert lehet hogy vki épp végezte az edzést én meg elállítom a gépét, nah tömören ennyi, köszi a válaszokat!

2010. ápr. 20. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi vagyok!
2010. ápr. 20. 18:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez azért van mert ő is azt a gyakorlatot akaja csinálni amit te.

És beszállna hozzád úgy, hogy amíg te pihensz ő nyomja amíg ő pihen te nyomod és közben segítitek egymást.

Ez egy általános dolog edzőtermekben, főleg a kicsikben.

2010. ápr. 20. 18:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Az edzéstervedbe más más gyakorlatok jönnek egymás után. Amíg csinálod az egyiket, másvalaki a te tervedben soron következő gépen van. Utána csere. Nem tudom érthetően leírtam e, mi is így csináljuk, ott is sokan vagyunk ahová én járok, és nincs időm arra, hogy valaki végigcsinálja a körét.
2010. ápr. 20. 18:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja amúgy ők szériákban dolgoznak ált 6x8 ez azt jelenti hogy 6 szor csinálnak a súllyal 8 ismétlést. és minden 8. ismétlés után tartanak pihenőt. Pihenő közben pedig az edzőpartner csinálja az ismétléseket...
2010. ápr. 20. 18:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Vágom, csak ők nem az edzőpartnereim (ha úgy vesszük azok, mert mindenki köszön mindenkinek) hanem vadidegen sohanemlátott de azért kedves emberek:D

És még egy kérdés: Jobb szériában tolni és egy adott napon: ezt meg ezt csinálni, vagy úgy a jobb ha kb mindenre dolgozol és mindent csinálsz?

Erre mindig is kíváncsi voltam, mert tudni szeretném hogy ért-e már valamit ez a 3 hét...

2010. ápr. 20. 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális viselkedés a teremben.Beszáll hozzád,és ha befejezte a szériát viszaállítja neked.Ha te végeztél a sorozattal te meg beállítod neki.Ha meg végeztél a géppel,mond azt-Köszi végeztem.-
2010. ápr. 21. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell, h edzőtársad legyen, csak simán összedolgoztok mert ő is azt a gépet akarja használni.
2010. ápr. 21. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vagyok testépítőedző, csak két félév edzés elmélet van mögöttem :)

A testépítőknél két edzés módszer létezik (majd az okosabbak úgy is javítják a hülyeség):

1. köredzés

2. specializált bizonyos izomcsoportokra

1. ez az amikor mindenből egy kicsit, azt szokták mondani, hogy az első néhány hónapban ez a legjobb, megismered a gépeket, általánosan erősödsz.

2. utána edzésenként specializálódsz: egy nagy izomcsoport + egy vagy két kicsi, így 3-4 heti edzéssel lefeded a teljes tested. Amíg az egyik izom dolgozik, addig a többi tud regenerálódni.

Széria: ezt azért alkalmazzák, mert így nagyobb súlyt tudnak emelni, ugyan kevesebbszer, de a gyors (látványos) izomrostok ebben az esetben többet növekszenek. Ha nagyon sokszor emelsz kisebb súlyt akkor az un lassú állóképességért felelős izmok növekszenek, de azok nem annyira látványosak (lsd hosszútáv futó)

Jó edzést!

2010. ápr. 22. 16:10
 9/9 A kérdező kommentje:

Oksa már körvonalazódik a dolog:)

Szóval akkor az ezelőtti válaszoló tanácsát megfogadom (Köszi!), és akkor még pár hónapig úgy kb mindent fogok csinálni hogy mindenem erősödjön, aztán ráállok a specializált edzésre.

Csupán egy kérdésem maradt: Ez kb mennyire hatásosabb mint a köredzés? Vagy ez mindenkinél máshogyan nyilvánul meg?

Köszi!

2010. ápr. 22. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!