Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a szuperszet...

Mi a véleményetek a szuperszettekben való edzésről? Jobb mint a "sima"?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom a szuperszett a mell-hát,tricepsz-bicepsz,vagyis az "ellentétes" izomcsoportok edzését jelenti.Jól tudom?

Véleményeket kérek.Ti hogy edzetek?Mik az előnyök,hátrányok?

2010. ápr. 19. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a kérdésedre magára nem tudok válaszolni, ellenben én úgy tudom, hogy a szuperszett azt jelenti, hogy miután egy adott izomcsoportra elvégeztél egy sorozatot valamilyen gyakorlatból, utána pihenés és szünet nélkül elvégzel egy másik gyakorlatból még egy sorozatot ugyanarra az izomcsoportra.

Az ellentétes izmok edzése pusztán szokás kérdése.

2010. ápr. 20. 00:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló tudja jól, szuperszett alatt egy izomcsoport több gyakorlattal terhelését értjük.

A kérdésre válaszolva: a szuperszettek az erődre nem lesznek különösebb hatással, viszont iszonyatosan sokat tudnak javítani az adott izom terhelhetőségén; ezen kívül magát az izomszövetet erősítik olyan módon, hogy később sokkal kisebb eséllyel sérül.

2010. ápr. 20. 07:22
 3/5 A kérdező kommentje:

Szóval akkor rosszul tudtam.Van valami hátránya?

Például nagyobb esély a túledzettségre,vagy hasonló?

2010. ápr. 20. 16:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Amiről te beszélsz az is szuperszett, csak azt úgy hívják antagonista szuperszett, tehát ott van az hogy ellentétes izmokat dolgozol pihenő nélkül.
2010. ápr. 20. 17:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Na,akkor nem tévedtem olyan sokat.Amúgy ma kipróbáltam.Furcsa volt,nagyon hamar végeztem,de tetszett.Rég' nem tapaszalt bedurranást tapasztaltam.

Én csak ajánlani tudom.

2010. ápr. 20. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!