Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Téli futásra kü hogyan készül?

Téli futásra kü hogyan készül?

Figyelt kérdés
Az idei évem lesz az első amikűr télen sem szeretnék leállnüa futással. Ki milyen ruhában teszi? Van e olyan hőmérsékletamikor nem ajálott futni? Sapkát használtok e? Fületeket mivel véditek a hideg ellen? Az őszi ruhátok milyen? Mire érdemes oda figyelni a hűvösebb időben valló futásnál?
2016. aug. 12. 14:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Először is hogy tudjak válaszolni : csak hobbi futó vágy, inkább kocogni mennél, vagy gyorsan is futsz?
2016. aug. 12. 22:09
 2/3 anonim ***** válasza:

Én mindig is futottam télen. Fel sem merült, hogy akkor abbahagyjam. Van téli futóruha, én többnyire a Dekatlonból veszem. Télre több réteget kell egymásra venni. Van téli aláöltöző, valami vastagabb felső rá, és arra már elég egy széldzseki. Van vastag futónadrág, és alsógatya is. Mivel én csak terepen futok, terepfutócipőt veszek. Ebből is van télre alkalmasabb, nem vízáteresztő típus, bár az többnyire nagyon drága. Futósapka is van, az télre gyakran kell, mert a füleken keresztül hatalmas a hőveszteség. És néha, különösen hosszú távokra kesztyű sem árt. De mindez, amit írtam futócucc legyen, ne pl. kötött kesztyű.

Nincs semmi ördöngősség a téli futásban, pláne a mi klímánkon. Itt gyakorlatilag sosincs olyan hideg, hogy ne lehetne futni. Csak -15 alatt nem ajánlatos, mert akkor már a tüdő nehezen melegíti fel a levegőt.

2016. aug. 13. 13:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hobbi futó vagyok. Most két naponta lefutok 5 km-ert futok deszép fokozatosan növelem a távot még.
2016. aug. 14. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!