Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most kezdtem a kocogást. Fél...

Most kezdtem a kocogást. Fél órán át futottam 6km/h-val. Ez eszméletlenül lassú vagy mindenki így kezdi?

Figyelt kérdés

Túlsúlyos vagyok, de szeretnék mozogni.

Ma voltam harmadszorra, és direkt a kiegyensúlyozott tempóra törekedtem!

Ja, és "terepen" hol emelkedő hol lejtő, de az emelkedő több.

2016. aug. 11. 22:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyire is vagy túlsúlyos, 200kg-osan azért 6km/h nem semmi :D

De amúgy tényleg az egyenlőre teljesen oké , de ha érzed hogy fáj valamid akkor fogd vissza magad kicsit, de akarj túl gyorsan eredményt.

És ha már úgy érzed hogy jobban bírod, akár egy kis gyorsabb futást, akkor próbáld ki az intervallum-os edzést.

Pl.: 500m laza kocogas, 50m gyorsabb futás

Ezt úgy varialod ahogy akarod

2016. aug. 11. 22:53
 2/8 anonim válasza:
Én is kezdő futó vagyok, és egyelőre ennyit sem bírok :) Kb. 3 km-et kezdtem el futni (mert a mellettünk lévő erdő ösvénye ennyi, rajta emelkedőkkel-lejtőkkel), ez kb fél-háromnegyed óra alatt megy, de csak úgy, ha kb. 1-1,5 percnyi 7-8km/h-s kocogást fél perc séta követ. Pedig nincs rajtam túlsúly. Szóval, ha te egyben le tudsz ennyit kocogni, az kezdőként szerintem elég jó, és egyre jobb leszel! :)
2016. aug. 11. 22:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Sebessegetw nem tudok mondani, de amikor elkezdtem futni, akkor kb 500 méter ment egyben és attol is haldokoltam. Pedig csak ~15 kg súlyfeleslegem volt és fiatal vagyok. Ma már megy 5-8 km simán 8-10 km\h sebességgel.
2016. aug. 11. 23:23
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
6km/h séta tempó... nekem a maraton távon is 11 km/h az átlagom, és én még mindig csak hobbifutó vagyok.
2016. aug. 12. 06:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Levin te nagyon hülye vagy -_-
2016. aug. 12. 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Futásnak nem nagyon nevezném az egyhelyben való kocogást. Arra jó hogy magasan tartja a pulzusszámot, de érdemes lenne a szabadban is futnod, az se baj ha az elején nem megy fél óra csak 10 perc.
2016. aug. 12. 16:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Jelenleg 10-15kg túlsúlyom van, már ugyanennyi lement.

Régen semennyit nem bírtam futni, rögtön sétálnom kellett, ezért most büszke vagyok arra, hogy bár lassan, de megállás nélkül(!!) tudok kocogni fél órát. Nálam ez nagy dolog. Nem is értem, hogy lehetséges, régen 2 perc után meghaltam, pedig azóta se sportoltam, csak néha bicikliztem.

De ez megadta a kezdő löketet! Mert látom, hogy képes vagyok rá. :)

Egyébként korábban (meg most is ez okozza a nehézséget ha van), beakad a levegő és nagyon szúr a tüdőm, először 1 helyen a végére 5 helyen, pedig nagyon figyelek a légvételre pont ezért. Lehet a gerincferdülésem miatt más a statikai állapotom? Vagy nem tudok mire gondolni.

2016. aug. 15. 10:08
 8/8 anonim ***** válasza:
oké, és miért vagyok hülye? :D
2016. szept. 18. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!