Lopják a netemet? Pár hete azt vettem észre, h a netem eszméletlenül lassú, sőt, ez nem is kifejezés. De csak akkor, ha a tesómnak is fel van nyitva a gépe (ha nincs akkor eléggé jó).
Amúgy routerunk van. Lehet, h ő valahol beállította azt,h neki jobban menjen a net, mint nekem? Már csak bosszúból is, mert jól összevesztünk és azóta nem beszélünk egymással.
Ja és valahogy úgy érzem, hogy figyeli, hogy mit csinálok a pc-mben...Pedig jelszavas a gépem, de akármikor bejöhetett és elintézhette a dolgát amikor én siettem és még nem kapcsolt be a képernyőkímélő...
Hát lehet a tesód vadúl tölt le! Ha wifis a routered lehet távolról valaki kapcsolódik és tölt le (bár azt mondtad csak akkor ha tesód gépe be van kapcsolva)
Létezik olyan router is (olcsó kategoriában talán a Dlink DIR-300) amibe be lehet állítani a sávszélesség korlátott adott ip tartományon, tehát efektíve ha nagyon akarja be tudná lassíitani a kapcsolatod, bár ekkor nem lenne összefüggés a tesód bekapcsolt vagy kikapcsolt gépe közt.
Az hogy a gépedre bejelentkezik a tesód mikor nem vagy ott, legkönyedébb úgy tudná megtenni, ha a Rendszergazdai fiók nincs levédve jelszóval. (Feltéve ugyebár ha nem maga a Rendszergazdai fiókodat használod)
röviden talán ennyi.
És hol tudnám megnézni,beállítani a sávszélességet?
Amúgy le van jelszavazva a gépen, én egy édes, kis programocskára gondoltam, pl. amit csinálok azt megjegyzi, leírja magának és átküldi neki(már találkoztam ilyennel)...
A routereknek általában van egy webes alapú felhasználói felülete, így léphetsz be rá:
1. lépés: indíts el egy parancssort, és írd be, hogy ipconfig. Keresd meg a "default gateway" vagy "alapértelmezett átjáró" szöveget. A hozzá tartozó IP címet írd be egy böngészőbe.
2. megjelenik egy ablak, ahol jelszóval beléphetsz.
3. mivel ezt a jelszót már biztos megváltoztatta a testvéred, ezért csak azt teheted, hogy a router hátoldalán egy gémkapoccsal 5-10 másodpercig nyomva tartod a rest gombot. Így visszaállítod alaphelyzetbe és visszaáll a gyári jelszó, amit a router leírásába nézhetsz meg.
4. ezután be kell állítani az internetelérést
5. és a sebességkorlátokat is beállíthatod, ha a router lehetővé teszi.
De mondom én még csak a D-link azon tipusát tudom hogy sávkorlátos beállítással rendelkezik meg talán ZYXEL tipusúak. Meg ugyebár a professzionális cisco.
De ilyen smc, msi, t-plink, linksys.... kizárnám hogy tudnák ezt. Max olyan van, hogy skyp és egyébb netes alkalmazásra szabadít fel prioritás szerint nagyobb sávszélességet.
Szerintem az neki korlátlan, mint ahogy nekem is.
De mindegy, ha megtudom, hogy vlmit művelt a gépemmel, akkor max kitekerem a nyakát:)
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!