26 kilóméter biciklizés sportolásnak számít?
Ha a szervezeted fejlettségéhez mérten kihívást jelent, akkor igen.
Onnantól sport valami, ha igyekszel egyre jobban kitolni a képességeid határait.
Biciklinél pl. ezt azzal tudod a legjobban elérni, ha többet mész emelkedőn nagyobb sebességgel.
Azért ha valaki ész nélkül nekiáll mászásra edzeni elég hamar szétcseszheti a térdét:D
26 kilométer elég kevés adat ehhez. Számít, hogy milyen rendszerességgel, mennyi idő alatt, meg hogy milyen szintekkel.
Meg amúgy a sportolás ha öncélúan csinálja az ember inkább az, amit az előző válaszadó mondott, hogy az ember kitolja a teljesítményének a határait.
Most például én napi húsz kilométert mentem oda-vissza munkába, amiben aránylag elég sok szint is volt, az nekem mégse sportolás volt, hanem munkába járás.
De amikor hétvégente eljárogattam biciklizni és 20 kilométerrel kezdtem aztán eljutottam a 120-akig azt már sportolásnak hívom, mert igyekeztem minél jobb átlagsebességgel minél több utat megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!