Miért lett ekkora divat a "spártai" edzés? Mikor ennek köze sincs ahhoz, ami ano lehetett, meg ez inkább csak egy bohóckodás.
Szerintem nem az edzést kritizálta, hanem magát az elnevezését, hogy manapság már minden "spártai", mert a 300 óta divat lett. Pont mint a fegyencedzés vagy a kommandós edzés, mert az olyan "badass"-en hangzik.
Szóval az elnevezés tényleg vicces kicsit, de ha valakit motiválnak a spártaiak/börtönlakók/kommandósok stb. az edzéshez, akkor a cél szentesíti ez eszközt.
A spártai edzés ötletes elnevezés, mert 1 széria 300 ismétlésből áll.
25 húzódzkodás
50 elemelés 60 kilóval
50 fekvõtámasz
50 zsámolyra ugrás (60 centis)
50 „ablaktörlõ” földön 60 kilós rudat tartva
50 Kettlebell (16 kg) felvétel és kinyomás (érintse a padlót ismétlések között)
25 húzódzkodás
Aki ezt minden nap legalább egyszer megcsinálja divatból, annak minden elismerésem.
De most komolyan nevekbe, elnevezésekbe belekötni már kisiskolában is gáz volt.
Ha valaki lejön egy box edzésre, akkor küldjük el egyből, hogy te sosem leszel igazi boxoló, mint Mike Tyson ? Vagy mi ? Igen ők sem lesznek spártaiak, de ezt ők is tudják szerintem.
Egyébként:
Akibe tisztelet nincsen, mint benned Kérdező, mi azonnal kivágjuk az edzőteremből. Gondolkozz el azon, hogy kivek hogyan beszélsz, és hogy szemtől szembe is ilyen hangnemet engednél -e meg magadnak, mert biztos hogy nem :).
Köszönöm kedves Kai Greene utód,30 éve súlyzózó veterán RAJcos! Én itt fejeztem be,mert kivisítottam magam rajtad.
Honvéd.. Veled meg a többiekkel normálisam beszéltem. Nem értem a problémád. De aminek nem látom értepmét annak nem is fogom. Szép dolog ez a 300 elem,de ennyi. Megcsinálod feljön tőle jobb esetben 2-3 kg izom de ennyi. :) Nem fogok a véleményem megváltoztatni senki kedvért ha tetszik ha nem. Testépítő harcosunk meg jó volt ma délelőtt bohócnak a dührohamjai miatt ennyi. :) Nézz szét. Senki másnak nem "ugattam" be. :)
Cortezzel meg Honvéddel fölösleges vitáznod, az egyiknek a koksz vitte el az agyát, a másiknak a sok ütés. Korlátolt és buta emberekkel fölösleges vitázni.
Fizetsz azért, hogy heti 2 órára spártai harcos lehessél. Ugyanakkora hülyeség mint a k1 meg az mma, ott is elhiszed gogy te vagy a harcművészetek kevert mestere. A szép ezekben a dolgokban, hogy úgyanúgy ahogy a k1 eltűnt az mma és a spárati kamu is el fog tűnni, ezek hirtelen fellángolások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!