Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Normális ez? Most mit csináljak?

Normális ez? Most mit csináljak?

Figyelt kérdés
most egy napja életmódváltásba kezdtem, más étrend mellett gondoltam gyakorlatokat is elkezdem, (az eddigi kb. nulla mozgással) ajánlották a napi 50-60 felülést. tegnap 3 részletben meg is csináltam a hatvanat, gondolkodtam hoyg nem lesz-e sok de úgy tűnt bírom. mára az egész hasi részen de leginkább köldök felett, akörnyékén izomlázszerű fájdalom, mai nap nem is tudtam csak 1x20at. nemrég itt ahogy nyújtózkodtam a székemben egyszercsak begörcsölt jobb oldalt ahol a legjobban éreztem napközben is, és 1-2 percig eltartott ilyen még nem is éreztem konkrétan olyan volt mint ami néha a talpamba áll, csak itt fent most. eléggé megijedtem hogy ez most mi, az első nap túlhajthattam magam edzetlenül? kérdésem hogy most akkor mit csináljak pihentessem teljesen ki és kezdjem újra valahogy fokozatosan felépítve? kocogni terveztem eljárni de ha már egy sima felüléstől ilyenbe sodortam magam nem tudom hogy kéne fokozatosan. (25/f 102kg 178cm)
2016. jún. 1. 23:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Először is: a felülést felejtsd el! Kicsinálja a derekadat. A hasprés, lábemelés többet ér. De igazából teljes testre kellene hetente háromszor edzeni.

Mivel edzetlen vagy, ez teljesen normális reakciója a testnek. Egyébként egyetlen izmot sem edzünk naponta, ugyanis az izomnak szüksége van regenerálódásra.

Másodszor: nem írtál semmit az étrendedről, de az ilyen izomgörcsöket okozhatja magnéziumhiány is. A megfelelő makróbevitel mellett a vitamin-, és ásványi anyag bevitelre is figyelni kell.

Harmadszor: az erősítő gyakorlatok nagyon jók, de a zsírégetésben csak közvetett szerepük van, segít a kcal deficit létrehozásában. Zsírégetésre az aerob edzés az ideális.

Van egy könyv, a címe "A sárga kapszula". Pdf-ben a sargakapszula.hu oldalról ingyen letöltheted. Minden benne van, amire a kezdéshez szükséged lehet.

2016. jún. 2. 00:14
 2/6 anonim ***** válasza:

A futást egy darabig felejtsd el, előbb adj le 10-15 kilót, ugyanis könnyen tönkreteheted vele a térdedet. Addig inkább tempós séta, bringa, úszás.

Ehhez a kérdéshez a válaszomban linkeltem pár cikket, azokat is érdemes elolvasni.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__egyeb-kerdesek__..

2016. jún. 2. 00:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit kihagytam, a fokozatosság fontossága. Ha eltunyultál, ne akard rögtön megváltani a világot!

Az aerobot kezdd egy óra tempós sétával, vagy bringával.

Keress olyan kézisúlyzót, amivel kényelmesen tudsz dolgozni, ezzel csinálj alapgyakorlatokat karra, mellé guggolás, hasprés. Ezt kb egy-két hétig, heti 3-4 alkalommal, hogy az izmaid szokják, hogy dolgozni fognak.

Utána keress egy teljes testes átmozgató edzéstervet, és az alapján dolgozz 3 hónapig. Ezalatt a tested megszokja a terhelést, te megtanulsz szabályosan dolgozni a súlyzókkal. Ezalatt már érdemes az aerob edzést és a súlyzós edzést más napokra tenni. Utána eldöntheted, maradsz-e a teljes testesnél, vagy váltasz osztottra.

2016. jún. 2. 00:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Félreértések elkerülése érdekében: A kényelmes súlyzó csak az első 1-2 hétre vonatkozik. Utána a teljes testesnél már fontos a folyamatos progresszió, ahogy fejlődsz, úgy kell növelni a súlyokat!
2016. jún. 2. 00:30
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, annyi még hogy pihenőidőnek mennyit kell hagyni? pl. a heti 3x1 óra bicózást hogy osszam be, legyen köztük 1 nap szünet mindenképp?
2016. jún. 2. 09:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Próbáld meg egyenletesen elosztani, tehát egy vagy két pihenőnappal. De mehet akár minden nap is, csak amikor már súlyzókkal edzel:

- ott feltétlenül fontos a pihenés, hiszen az izom azalatt regenerálódik

- az aerob a súlyzós edzéssel lehetőleg ne egy napon legyen! Ha mégis, akkor egyik reggel, másik este. Ha csak úgy tudod összehozni, hogy egymás után, akkor előbb a súlyzós edzés, utána az aerob!

2016. jún. 2. 09:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!