Mi magyarok miért vagyunk sikertelenek minden sportban?
Ellenkezőleg: Magyarország sport tekintetében a világ élvonalában van, különösen, ha a népességszám alapján hasonlítjuk össze az egyes országokat. (Valamikor még zenei nagyhatalom is volt, amíg ez a kommersz izé, amit ma neveznek zenének, be nem jött divatba.)
Az egy másik dolog, hogy ugyanakkor szörnyű állapotot mutatnak a statisztikák, már ami a lakosság egészségi állapotát és sportolási szokásait illeti. "Odafent" már észrevették ezt, és ennek a várható negatív következményeit, de könnyebb a kormányt szidni a stadion-uszoda-építések meg a mindennapos tesióra, dohányzásellenes kampány stb. miatt, mint edzőcipőt húzni, és kocogni néhány száz métert (beleértve alulírottat is).
(Megjegyezném, hogy ezt a szintén divatőrültségnek számító "gyúrunk, waze" mozgalmat - különösen, ha mindenféle szteroiddal meg egyébbel tuningolják - nem tekintem sportnak, ellenkezőleg: ez is jócskán hozzájárul az egészség hosszútávú leromlásához.)
Erre csak annyit mondok, Kassai Lajos, lovasíjász világbajnok.
(csak 1 példa)
Kedvedért egy kicsit számoltam (pedig a matekot nem szeretem) A legutóbbi olimpia aranyérmeire számoltam ki, hogy melyik országban 1 éremre hány fő jut:
USA: 46326406000/46= 7030565
Kína: 1376370000/38=36220263
M.orsz: 9830000/8= 1228750
Én úgy látom, hogy nem kell szégyenkezni!
Egyébként meg [link] .
Itt mindegyik olimpia éremtáblázatát megtalálod, és vitatkozhatsz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!