Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van olyan harcművészet,...

Van olyan harcművészet, amiben nincsenek ütések, max könyöklés, és az a lényege hogy minél gyorsabban a földre vigyem az embert?

Figyelt kérdés

Ja, és ismerem a Judót, de az nem teszik, mert mire megfogom az embert és átforgatom magamon úgy hogy én is ráesek, és beletérdelek, hatszor hasba szúrnak, ha a támadónál kés van. A rúgd és üsd, amíg mozog nem tűnik hatékonynak, plusz súlyos testi sértés, illetve ha rossz helyre ütsz, eltörhet a csuklód.

Szóval, mi olyan harcművészet, aminek elsődlegesen annyi a célja, hogy ledobom az embert a földre és elfutok?

2016. máj. 18. 14:06
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

nos az utcai harc nem egy olyan dolog, amit az ember szeretne, de valahogy ha az ember olyan környékre kell gyakran járnia, akkor időről időre érik atrocitások, nemrég futottam bele egyet. sikerült sérülés nélkül győztesen kijönnöm belőle, de azért motoszkál a fejemben, hogy mi van ha többen vannak, ha erősebbek, ha valamelyiknél kés van. az ütéssel úgy vagyok, hogy ha arra megy ki az egész, hogy ki tud több ütést bevinni és ki meddig bírja az már rég rossz. én inkább ellököm/elrúgom magamtól az embert, felborítom, vagy falra hányom. illetve, ha nagyon az aurámban van benne, akkor térdelek és könyökölök. csak jogilag kockázatos sajnos úgy megvédeni magad, hogy az ellenfeleidnek baja esik.

tapasztalataim szerint a legjobb, ha gyorsan lenyomod a támadót és olyan hangosan üvöltesz, hogy akik be tudnának segíteni neki, ne merjenek

2016. máj. 18. 18:41
 12/25 anonim ***** válasza:
Ezért jó a box, ha megtanulsz ütni, akkor bátrabb és hatékonyanb is leszel, és az elhajlások is nagyon hasznosak.
2016. máj. 18. 21:07
 13/25 anonim ***** válasza:
44%
Amúgy igen! Akinek csak önvédelemre van szüksége, annak a Box szinte elég. Mert megtanulsz hihetetlen jól ütni. És kész. Megleped. Egy tized másodperc alatt bevered az arcát és képes vagy együtéses K.O.-t tolni azonnal. Ez a jó a Boxban. Önvédelemre tökéletes. De akkor már megint Muay Thai, inkább. Fejlettebb és arra ugyanúgy képes, mint a Box, csak vannak még plusz jó dolgai.
2016. máj. 18. 23:06
 14/25 anonim ***** válasza:
A kérdezőt a testharc érdekli, nem a thai box.
2016. máj. 19. 07:34
 15/25 anonim ***** válasza:

Magyar Honvéd válasza:

"Ezért jó a box, ha megtanulsz ütni, akkor bátrabb és hatékonyanb is leszel, és az elhajlások is nagyon hasznosak."

A Box is testharc, tényleg... Gödörből a lyuk... Ahelyett, hogy okoskodsz, először nézz magadba. Amúgy meg a kérdező kérdése: "nincsenek ütések, max könyöklés, és az a lényege hogy minél gyorsabban a földre vigyem az embert?"

Szerinted mi tud a Thai Boxnál jobban könyökölni és térdelni, valamint térdre rúgni? Tökéletesen megfelel az elvárásainak. Erről ennyit.

2016. máj. 19. 08:39
 16/25 anonim ***** válasza:
Ja, és igen, jól tud földrevinni a Muay Thai is, pláne három könyökös után. Úgyhogy kérdező, ott megtanulod, amire szükséged van, de az is igaz, hogy a Jiu Jitsu is jó.
2016. máj. 19. 08:49
 17/25 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, a Muay Thai- és Jiu Jitsu-ból a hasznosabbnak tűnő technikákat elkezdem gyakorolni, esetleg még ha tudtok ajánlani videókat vagy ilyesmi, azt még külön köszönöm
2016. máj. 19. 13:01
 18/25 anonim ***** válasza:
Otthon akarod nyomni? Én azért jobban ajánlom neked, hogy menj le edzésre. A négy fal között otthon a Boxot sem lehet megtanulni, nem ám olyat, hogy Jiu Jitsu, vagy Muay Thai. Én először azt mondom, hogy menj le Muay Thai edzésre, azt tanuld meg, mert az egyszerűbb, mint a Jiu Jitsu és hamarabb elérsz egy olyan szintet, hogy meg tudd magad védeni, utána azt kiegészítheted a Jiu Jitsu fogási-csavarási-dobási technikáival. Így szerintem jobban megéri.
2016. máj. 19. 13:46
 19/25 A kérdező kommentje:

én mindig is az otthon edzős fajta voltam, karatéztam pár évig és nekem hatékonyabbnak tűnik az otthoni gyakorlás, mert otthon megteheted, hogy egy órán át, csak egy mozdulatot gyakorolsz.

megvédeni megtudom magam 1-2 emberrel, aki nem harcművész elbánok. a hárításokat a rúgni és a gáncsolni tudok, meg ellökni magamtól az embert. nem akarok profi harcművész lenni, amit fejleszteni akarok, azt hogy egy nálam sokkal nagyobb súlycsoportú ember ne legyen gond, illetve hogy képes legyek veszélytelenné tenni a trámadómat, anélkül hogy látható károkat okoznék

2016. máj. 19. 14:08
 20/25 anonim ***** válasza:
Ha nem küzdesz valódi ellenfél ellen, akkor nem lesz semmilyen tapasztalatod. Csinálhatsz te 50 különböző formagyakorlatot, csak léghajlítás lesz, a levegő meg nem üt vissza.
2016. máj. 19. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!