Van olyan harcművészet, amiben nincsenek ütések, max könyöklés, és az a lényege hogy minél gyorsabban a földre vigyem az embert?
Ja, és ismerem a Judót, de az nem teszik, mert mire megfogom az embert és átforgatom magamon úgy hogy én is ráesek, és beletérdelek, hatszor hasba szúrnak, ha a támadónál kés van. A rúgd és üsd, amíg mozog nem tűnik hatékonynak, plusz súlyos testi sértés, illetve ha rossz helyre ütsz, eltörhet a csuklód.
Szóval, mi olyan harcművészet, aminek elsődlegesen annyi a célja, hogy ledobom az embert a földre és elfutok?
nos az utcai harc nem egy olyan dolog, amit az ember szeretne, de valahogy ha az ember olyan környékre kell gyakran járnia, akkor időről időre érik atrocitások, nemrég futottam bele egyet. sikerült sérülés nélkül győztesen kijönnöm belőle, de azért motoszkál a fejemben, hogy mi van ha többen vannak, ha erősebbek, ha valamelyiknél kés van. az ütéssel úgy vagyok, hogy ha arra megy ki az egész, hogy ki tud több ütést bevinni és ki meddig bírja az már rég rossz. én inkább ellököm/elrúgom magamtól az embert, felborítom, vagy falra hányom. illetve, ha nagyon az aurámban van benne, akkor térdelek és könyökölök. csak jogilag kockázatos sajnos úgy megvédeni magad, hogy az ellenfeleidnek baja esik.
tapasztalataim szerint a legjobb, ha gyorsan lenyomod a támadót és olyan hangosan üvöltesz, hogy akik be tudnának segíteni neki, ne merjenek
Magyar Honvéd válasza:
"Ezért jó a box, ha megtanulsz ütni, akkor bátrabb és hatékonyanb is leszel, és az elhajlások is nagyon hasznosak."
A Box is testharc, tényleg... Gödörből a lyuk... Ahelyett, hogy okoskodsz, először nézz magadba. Amúgy meg a kérdező kérdése: "nincsenek ütések, max könyöklés, és az a lényege hogy minél gyorsabban a földre vigyem az embert?"
Szerinted mi tud a Thai Boxnál jobban könyökölni és térdelni, valamint térdre rúgni? Tökéletesen megfelel az elvárásainak. Erről ennyit.
én mindig is az otthon edzős fajta voltam, karatéztam pár évig és nekem hatékonyabbnak tűnik az otthoni gyakorlás, mert otthon megteheted, hogy egy órán át, csak egy mozdulatot gyakorolsz.
megvédeni megtudom magam 1-2 emberrel, aki nem harcművész elbánok. a hárításokat a rúgni és a gáncsolni tudok, meg ellökni magamtól az embert. nem akarok profi harcművész lenni, amit fejleszteni akarok, azt hogy egy nálam sokkal nagyobb súlycsoportú ember ne legyen gond, illetve hogy képes legyek veszélytelenné tenni a trámadómat, anélkül hogy látható károkat okoznék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!