A lovaglás tényleg sportnak számít?
a sakk önmagában nem sport... az a sport, ha rendszeresen eljársz sakkozni, gyűjtöd a mit tudom én milyen pontjaidat és fejleszted magadat...
az ha a kocsmában lenyomtok 1 sakkpartit az nem sport...
Igen, tényleg sportnak számít.
Lehet, hogy ahol te jártál ott nem lovagolnak olyan szinten, de egy ugró edzés után már elég rendesen elfáradnál.
Szia, a lovaglás nem csak lovon ülés. az ember agyban is fárad, mint ahogy a ló is, és fizikailag is megterhelő. egyszer próbálj meg felülni egy lóra kengyel nélkül, nyeregbe, és ugrass. Ez rettentő nagy izomhasználatot igényel.
A jó lovas pedig úgy tud lovagolni, hogy az látszik: semmit nem csinál, csak utazik. (kifinomult segítségek miatt)
Ha valaki elkezd lovagolni, minél inkább többet lovagol, annál jobban rájön, még mennyit kell fejlődnie...!
szóval nehéz. eléggé!
Attól függ mit tekintesz sportnak.
A lovaglás, még szabadidős (hobby)tevékenységként is megdolgoztatja az izmaidat. A lovon ülés valójában nem is ülés, hanem inkább állás, ami igen komoly folyamatos törzs és lábizom munkát igényel. 1 órás intenzív lovaglás kellőképpen le tud fárasztani. (pasi létemre nem egyszer sírva szálltam le a lóról a fáradságtól, egy - egy edzés után, pedig nem vagyok puhány, nyápic ember) Ha ehhez hozzáadod, hogy egy díjlovas, vagy egy díjugrató naponta ezt csinálja, a hét minden napján, de minimum 5 nap egy héten, átlagban 3 - órán keresztül, akkor bizony sport a lovaglás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!