Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem várt ajándék?

Nem várt ajándék?

Figyelt kérdés

9 éves fiam kapott a nagyapjától egy horgászbotot. Erről nem egyeztetett velünk. Ez egyébként mennyire tipikus vagy csak én gondolom, hogy jobb egyeztetni az ilyesmit?

Ugyanis a mi családunkban senki nem horgászik (ismerőseim sem), kis túlzással azt sem tudom mi-micsoda boton. Azt sem tudom milyen engedélyek kellenek? Hol horgászhatunk egyáltalán és hol nem? A szülőnek is kell engedély vagy csak a gyereknek? Mennyibe kerül, és hol kérhető az engedély? Valami vizsga is van úgy tudom. Stb Stb. Ezer kérdés.. mindez egy előre nem megbeszélt ajándék miatt. Ha valaki jártas a horgász dolgokban segíthetne. Köszi.

2016. máj. 12. 08:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
7,8 KÖSZI!
2016. máj. 12. 09:47
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Törvény írja elő (2013. évi CII tv.), hogy horgászni BÁRHOL csak állami horgászengedély birtokában lehet! Engedélyt pedig a horgászvizsga után lehet kiváltani. Magántavakon sem adhatnak napijegyet engedély nélkül!

Ha valahol mégis eltekintenének tőle, az egy dolog, de szabálytalan és erre ne alapozzatok! Hogy akartok horgászni ha nem tudjátok megkülönböztetni a pontyot a kárásztól, nincs fogalmatok a méretkorlátozásokról stb.?

Inkább hagyjátok a fenébe, ne horgásszatok, ha senki nincs felétek aki tudna horgászni.

De a kérdésedet az állatok/horgászat kategóriába egyszerűbb lett volna kiírni, mert ott több a horgász.

2016. máj. 12. 10:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint, én örülnék, hogy a gyerekem a papitol nem xboxot, meg PC játékot kapnak, hogy a konzol előtt tespedjen, hanem horgaszbotot, melyet természetesen, csak kinn szabad levegőn, hogy természetben lehet hasznosítani. Bemesz a legközelebbi horgaszboltba, ott utána tudsz kérdezni, nem tudom kell-e vizsgázni a gyermeknek, megmondom őszintén nem hinném, hogy annyira komolyan vennék, de majd megtudod. Egy egyszerű uszos szereleket nem nehéz osszealitani, kb egy horog kotest kell megtanulnod, szerintem ha Lemesz egy topartra, bármelyik horgász 2 perc alatt megtanitja neked. Egy pecat kisgyereknel le lehet tudni hétvégén, pár óra leforgasa alatt. Úgy is először csak kishalat fog majd, azt meg mindenhol lehet kb, szóval így még siker élménye is lehet. Állami horgaszjegy+teruleti kell neki vagy napijegy. Sok tavon a gyermekjegyert nevetséges összegeket kérnék el. Egy doboz csonti meg egy etoanyag meg ki jön 600 ftbol. Remélem tudtam segíteni. Mindenképp horgaszboltban kérdezd meg a dolgokat!
2016. máj. 12. 10:11
 14/21 anonim ***** válasza:
Elnézést a hibákért, botrányos a telefonom szótára.
2016. máj. 12. 10:12
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt csak te gondolod furának. Miért kéne egyeztetni az ajándékot??? Nem puskát vett neki :)

Ez tényleg nagyon jó ajándék.

Gondolom, az a bajod, hogy ezzel lesz feladatod neked is. Nem olyan, mint egy elektronikai kütyü, amivel el van a gyerek egymagában és nem kell vele foglalkozni.

2016. máj. 12. 10:14
 16/21 anonim válasza:
100%
A Duna mellett lakunk a Soroksári-Ráckevei résznél. Nem tudom máshol hogy van, de ezen a szakaszon ki lehet váltani gyerekek nevére, azt hiszem 12 éves kor alatti engedélyt. 1 évre pár ezer forint. Nem kell hozzá semmi vizsga, nekünk is ilyen volt. Egy bottal lehet csak horgászni. Éreklődjetek a helyhez közeli horgászboltban ahova mennétek.
2016. máj. 12. 10:30
 17/21 anonim válasza:
39%
Vizsga? Hogy belelógass egy zsinórt a vízbe?
2016. máj. 12. 10:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, bár itt is voltak egymásnak ellentmondó infók. Felkeresek egy helyi horgászboltot.
2016. máj. 12. 10:53
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

17-es, nem azért, hanem hogy

1. tudd, mi van a horgon

2. mit, mennyit és mikor horgászhatsz (mert elég szigorú szabályok vannak mennyiségileg, valamint akadnak halak, amire x időszakban tilalom van)

2016. máj. 12. 11:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Pontosan, menj el egy horgászboltba és ott érdeklődj. Magántavakra többnyire nem kell engedély, ki kell fizetni pár ezer forintot, és benne van kb 3-5 kiló hal, amit elhozhatsz. Ott minden horgász örömmel segít a gyereknek, de először ismerőssel kéne menni. És ha rájössz a horgászat ízére, szerintem hamar lesz saját botod.

Én nő létemre jártam így. Évekig csak kísérő voltam, és mikor kifogtam az első 5 kilós pontyomat egyedül, már volt is engedélyem, meg saját botom.

2016. máj. 12. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!