Nem várt ajándék?
9 éves fiam kapott a nagyapjától egy horgászbotot. Erről nem egyeztetett velünk. Ez egyébként mennyire tipikus vagy csak én gondolom, hogy jobb egyeztetni az ilyesmit?
Ugyanis a mi családunkban senki nem horgászik (ismerőseim sem), kis túlzással azt sem tudom mi-micsoda boton. Azt sem tudom milyen engedélyek kellenek? Hol horgászhatunk egyáltalán és hol nem? A szülőnek is kell engedély vagy csak a gyereknek? Mennyibe kerül, és hol kérhető az engedély? Valami vizsga is van úgy tudom. Stb Stb. Ezer kérdés.. mindez egy előre nem megbeszélt ajándék miatt. Ha valaki jártas a horgász dolgokban segíthetne. Köszi.
Nem honném, hogy "engedély" kellene a szülötöl, elvégre ez nem olyasmi, ami ártalmas lehetne a gyereknek.
Ami meg a horgászatal kapcsolatos témát illeti, a legegyszerübb lenne az adott nagyapát megkérdezni, mert feltehetöen ö horgászik.
Miért kellett volna egyeztetni? Nem tucat ajándékot vett, biztos volt benne hogy mástól nem kap. Ki tudja hogy a fiaddal mit beszéltek meg , lehet már tervben is van a horgászat.
Ne csinálj ebből ekkora ügyet. Aki vette a botot az valószínűleg el is viszi horgászni és az alapokra megtanítja. Semmilyen vizsga nem kell ahhoz hogy a nagyapjával ketten lemenjenek egy tóra, ott vegyenek egy napijegyet pár ezer forintért és horgásszanak. Nem versenyszerűen horgászik a gyereked, nem akar éves bérletet venni, és vizsgát sem kell tenni. Szóval egy kicsit felfújtad a dolgot.
A nagyapával beszéltél erről?
Ha én minden előre nem megbeszélt ajándékon kiakadnék, szerintem már rég bekattantam volna. Az én kisfiam még csak másfél éves, de folyamatosan olyan cuccokat kap a nagyszülőktől, amikhez vagy kicsi még, vagy van már. Hiába mondom, hogy beszéljünk, mielőtt valaki valamit venne, senki nem szól előre. Idegesítő, de nem rugózok folyamatosan a témán, mert úgyse változnak.
Gondolom a fiad azért kapott horgászbotot, mert a nagyapa szeretné, ha együtt horgásznának. Valószínűleg ő az összes horgászós szabállyal is képben van.
Nem hinném, hogy a nagyszülőnek egyeztetnie kéne erről.
A nagyszülő sem horgászik? Vagy honnan jöhetett az ötlet?
Szerintem jó ajándék, majd mennek a nagyfaterral horgászni.
GOndolom, az "öreg" azért tisztában a dolgokkal, ha már ilyent vett. A végén még közös családi hobby lesz :)
3, A nagyapa már öreg, biztos nem naprakész a szabályokban, és horgászni sem tudja már vinni (sajnos). Egyébként tudom, hogy jó szándékból adta.
Tehát nem kell engedély a magántavaknál? Ezt jó tudni. Gondolom, ha pl a dunára akarok menni akkor kell valami papír. Ilyenkor kinek kell papír(vizsga, engedély stb) a gyereknek vagy a szülőnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!