Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet ilyet...

Szerintetek lehet ilyet gerincferdüléssel?

Figyelt kérdés
Gerincferdülésem van, az orvos szerint nem durva. Fűzőt még nem ír fel, kamasz vagyok. 16 éves lány. Az lenne a kérdésem hogy, ha szeretnék hasra edzeni, felülés..stb. Gerincferdüléssel lehet? Sok helyen olvastam hogy jót tesz neki, de nem vagyok benne biztos.

2016. máj. 4. 22:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Felülést egészségesen is hülyeség végezni.
2016. máj. 4. 22:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Hasprés,Lábemelés, ami optimális hasedzéskor.
2016. máj. 4. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk nem értem,hogy miért nem utalt be gerinctornára az orvos?

amúgy a gerinctorna része a lábemelés,hasprés,rövid híd,homorítás,kobra,szóval érdemes lenne elmenned,ott legalább szakértő tanítja meg neked.

a felülés gerinc problémával viszont több szempontból sem ajánlott.

2016. máj. 4. 22:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kéne felülésezni.
2016. máj. 4. 23:00
 5/7 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem a hasizmokat kell megerősíteni, hanem a gerincedet kell egyenesbe hozni. Erre bizonyítottan jól működő terápia a Schroth. Keress fel egy szakembert (Schroth terapeutát) és kezdjétek el a programot.

Gerincferdülés esetén kialakulnak bordavölgyek és bordapúpok, mivel a bordák elcsavarodtak, a gerinc elferdült. Ha így kezdesz el hasizmokat erősíteni, ráerősítesz az elcsavarodásra és nem hogy csökkentenéd, hanem akár fokoznád az elferdülést. Jól látod, a törzsizmokat meg kell erősíteni, de korrigált helyzetben, amikor a gerinc egyenes. Azt írtad, hogy enyhe a ferdülés, így esélyesen könnyen korrigálható, de kell egy szakember.

Üdvözlettel,

Szabó Klára, gyógytornász

2016. máj. 5. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:

A schroth módszer a wiki szerint is sarlatánság, innentől nem mennék bele a magyar egészségügy hatékonyságába.

Kérdező: a fűző és a gyógytorna már olyan mint végstádiumban az érzéstelenítő.

Csak te tudod meggyógyítani magad, edzéssel.

Csináld a hasedzésed is, itt ki van gyűjtve a hátedzés, csináld 1000-rel, és pár hónap múlva elmúlik.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__alternativ-gyogyitas..

18 éves korodig gyógyítható, addig nősz.

2016. máj. 5. 12:18
 7/7 anonim válasza:
Én 15éves fiú vagyok és nekem is van gerincferdülésem és emellet csinálom a tornát és a testépitést.Valamint a tornához fontos az erős törzsizom amit nem befolyásol gerincferdülés.
2016. máj. 5. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!