Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha már nem izzadok meg úgy a...

Ha már nem izzadok meg úgy a tornától, akkor már nem is hatásos?

Figyelt kérdés
Fogyózom,és majdnem minden nap tornázok dvd-re 40-60 percet.
2010. ápr. 6. 14:45
 1/6 anonim válasza:

nem, ezért inkább vegyél fel pulcsit. Ez nem vicc!!!!!!!!

Sokkal hatásosabb ha izzadsz!

2010. ápr. 6. 16:21
 2/6 anonim válasza:
Ezt a kérdést én is ki akartam már írni. De igen, ha izzadsz, sokkal jobban égeted a zsírt, ezért én is mindig befűtök a szobába, jól beöltözök, amikor tornázok.
2010. ápr. 6. 16:30
 3/6 anonim ***** válasza:
én egy boxerbe szoktam tornázni otthon, nemtudom hogy hatásosabb.. de leadtam 30 kilót, és felszedtem 18 kiló izmot utána:)
2010. ápr. 6. 17:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Én tahi boxolok annál nincs izzasztóbb sport. (mondjuk durvább se de ez más téma) A hasadra tegyél fogyasztó övet v tekerd köbe fóliával.

Konkrétan válaszolva a kérdésre így igaz. Az izzadás hiányának 3 oka lehet:

1 víz hiány (bár ez már szélsőséges eset h aktív mozgás közben ne izzadj ahhoz nagyon kiszáradva kell lenni ami az egyik legutolsó fázis szal ezt kihúzhatjuk)

2 külső hőmérséklet/páratartalom. Hidegben száraz időben kevésbé izzadsz mint melegben párában. Dzsungelben még akkor is szakad rólad a víz ha csak egy helyben ülsz.

Gondolom a szobád szobahőmérsékletű 26 fokos teljesen normális hétköznapi körülmények (értem ez alatt h feltételezem a szobádban nem használsz ipari páraelszívót pl)

így már csak a 3. eshetőség maradt miszerint valóban nem dolgozol elég keményen. Az edzés hőtermeléssel jár ahogy a szervezet felemészti és égeti a kalóriákat az izmok extrém hőt termelnek amit a szervezet párologtatásos hűtés formájában próbál normál értékeken belül tartani. Minél keményebben dolgozol annál több hőt termelsz annál többet kell párologtatnod az optimális hűtéshez.

Ha megfordítod a képletet kis hűtés=kis hő=kevés mnuka

Tehát ha a külső körülmények nem kirívóak akkor valóban nem dolgozol elég keményen vagy nagyon laza edzést végzel.

szerezz be egy keményebb fitness dvd-t

2010. ápr. 6. 23:17
 5/6 anonim ***** válasza:
bocsánat nem tahi hanem thai box (apró különbség XD)
2010. ápr. 6. 23:18
 6/6 A kérdező kommentje:
És az mitöl van,hogy ugyanattól másnap szakad rólam a viz??
2010. ápr. 7. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!