Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Heti 5 nap 5 km-t futok, egy...

Heti 5 nap 5 km-t futok, egy hete kezdtem. Miben fogja ez megváltoztatni a testemet?

Figyelt kérdés

Emellett heti kétszer zumbázni is járok, mindkettőt nagyon élvezem, szeretek futni. Van rajtam súlyfelesleg, szeretnék leadni pár kilót, de emellett az is számít hogy egészségesebb legyek.

17L

2016. márc. 24. 02:10
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
5km az bakfitty, bár úgy, hogy szinte minden nap csinálod pihenés nélkül, valószínűleg hamar kiégsz és abbahagyod... Mivel 5 km bakfitty, ezért aztán étkezésben változtatás nélkül nem leszsok eredménye.
2016. márc. 24. 07:04
 2/5 Cortez70 ***** válasza:
Jó étrenddel leadhatsz vele zsírt. Izmos nem leszel, ahhoz màs terhelés is kellene.
2016. márc. 24. 07:58
 3/5 anonim válasza:
70%
Lehet, hogy bakfitty annak, aki már régen fut és tizet is kiráz a kisujjából... Egy kezdö futonal nagyon is jó eredmény! A heti 5 nap viszont tényleg sok. Túlhajszolod magad! A férjem heti egyszer fut és maratoni távokat. Neked ilyen rovid távval is elegendö lenne heti max 3 nap, hogy ne gyilkold le magad. Az étrendeden változtass mindenképp, ha még nem tetted meg. Látványos fogyást fogsz elérni vele. Én 1,5 hónap alatt 10 kilótól szabadultam meg heti 3-4 futással. Egyszer 10-et, a tobbit napot pedig 5 kilometeres tavokkal teljesitettem, tehatha a heten 3x futottam, akkor 2x5km es egyszer 10 volt. Igaz, mellette drasztikus diatam volt. Reggel turdodieta por vizzel, delben salata natur csirkemell, este semmi, max futas utan feherje. Futas elott Lcarnitin tabletta (dm-ben, vagy gyuros boltban is megveheted, segiti a zsiregetest). Hajra! Ugyes vagy, csak ne vidd tulzasba, mert tenyleg kiegsz!
2016. márc. 24. 07:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Khmmm... izé, azért a 3-as válaszolóval nem mindenben értek egyet...

"Neked ilyen rovid távval is elegendö lenne heti max 3 nap, hogy ne gyilkold le magad."

Igen, valóban elegendő. De ha élvezed, hajrá, akár minden nap! ;)

Én pl. a bringával vagyok így. Mindig ahhoz igazítom a letekerendő mennyiséget, hogy mennyit akarok enni. :D

Ha többet mocorogsz, több zsírt égetsz, több kajával is kcal deficitben maradsz!

"Én 1,5 hónap alatt 10 kilótól szabadultam meg heti 3-4 futással. Egyszer 10-et, a tobbit napot pedig 5 kilometeres tavokkal teljesitettem, tehatha a heten 3x futottam, akkor 2x5km es egyszer 10 volt. Igaz, mellette drasztikus diatam volt. Reggel turdodieta por vizzel, delben salata natur csirkemell, este semmi, max futas utan feherje."

Ez az, ami nagyon nem egészséges! Az egészséges fogyás max heti 1 kg. Ha több, és nem víz, vagy salakanyag, akkor izom! És ugyebár az ember formáját az izomzata határozza meg! Az étrendnek amellett, hogy kcal deficitben kell lenned, kiegyensúlyozottnak kell lennie! A szervezetednek diéta alatt is szüksége van tápanyagokra. Ha ezt nem kapja meg, elkezd izmot bontani, egyrészt hogy hozzájusson, másrészt így azokat az izmokat sem kell tápanyaggal ellátnia, így spórol.

Olvasd el a sárga kapszula című könyvet (ingyenesen letölthető), én is sok dologgal kapcsolatban ekkor kerültem képbe.

De a lényeg ebben a cikkben is benne van:

[link]

A zumbával viszont óvatosan. Amellett, hogy nagyon jó aerob/kardió mozgás (intenzitástól függően), elég sok embertől hallottam, hogy kicsinálja a csípőízületeket.

2016. márc. 24. 08:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem megterhelő. Direkt írtam, hogy szeretem, és szerintem nem lófitty ha egy hete kezdtem el. Persze ahogy egyre jobban bírom majd, úgy növelem a távot :)
2016. márc. 24. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!