Insanity. Mi van ha nem bírom?
Szia!
Először is: én amatőr szinten sportolok csak, reményeim szerint egy komolyabb tudású egyén is válaszol majd neked. (Pl. nem tudom, hogy 15 évesen egyáltalán jó-e, ha nekiállsz egy ilyen kemény programnak.) Én az Insanityt már majdnem egy éve csinálom. (24 éves férfi vagyok, 170 cm és 62 kg.) Igen, először nagyon nehéz - de idővel hozzászoksz majd. Melegíts be rendesen előtte - én pl. mindig átmozgatom előtte az ízületeimet. Tényleg igyekezz szabályosan végrehajtani a gyakorlatokat, hogy kisebb legyen a sérülés veszélye. Nincsen semmi probléma, ha nem bírod végig rövidebb (5-10 mp-es) szünetek nélkül, sőt. Nem kell ragaszkodnod a programban megadott edzéstervhez: nyugodtan iktass be egy-két plusz pihenőnapot, ha úgy érzed. (A sorrendet viszont tartsd be, nem véletlenül lett úgy kitalálva.)
Én ezzel a módszerrel fogytam le több, mint 10 kilót. A célod a heti 0,5 - 1 kg-os fogyás legyen majd - ehhez igazítsd a táplálkozásodat is, sok zöldséggel és fehérjével. (Az már személyes jótanács, hogy egy kevés keményítős szénhidrátot is beiktathatsz módjával, hogy ne kattanj meg egy idő után. Nekem egyébként a napi 5-6 kisebb étkezés rendszere jött be.) Szerintem befutnak majd olyan válaszok is, amelyek egy kis súlyzós / saját testsúlyos edzést is ajánlanak az Insanity mellé. A legfontosabb viszont tényleg az, hogy edzz keményen, de ne erőltesd túl magad, főleg ilyen fiatalon. (A későbbi válaszolók nyugodtan kijavíthatnak mindabban, amiben tévedtem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!