Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Insanity. Mi van ha nem bírom?

Insanity. Mi van ha nem bírom?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, (kb) 170 cm és (kb) 70 kg,..szoval igen van rajtam elég felesleg. Figyelek az étkezésemre az elmúlt pár hétben. Próbálom 100%osan kihagyni a péksüteményeket és a szénhidrátokat, a cukrot is. Gyümölcsöt is csak ritkán eszek.Napi háromszor étkezek. Szoktam tornázni is külömbféle youtubeos tornavideókat, de úgy döntöttem, hogy elkezdeném az Insanity-t, tegnap el is kezdtem a Fit test-et. Bevallom eléggé kikészültem, pedig megnéztem a következő napra (vagyis mára) a videót, hogy mit kell majd csinálnom..hát nem tudom, hogy fogom-e bírni. Mit gondoltok? Csináljam végig, akár szünetekkel közben, vagy keressek egy könnyebb edzést? Hallottam még Shaun T-tol a T25rol, de azt sehol nem találom a neten. Segítseteek. Nagyon le szeretnék már fogyni, és ez jonak tűnt. Ti végigcsináltátok? Aki igen, hány kg-t fogyott?

2016. márc. 6. 14:36
 1/1 Alucard31 válasza:

Szia!

Először is: én amatőr szinten sportolok csak, reményeim szerint egy komolyabb tudású egyén is válaszol majd neked. (Pl. nem tudom, hogy 15 évesen egyáltalán jó-e, ha nekiállsz egy ilyen kemény programnak.) Én az Insanityt már majdnem egy éve csinálom. (24 éves férfi vagyok, 170 cm és 62 kg.) Igen, először nagyon nehéz - de idővel hozzászoksz majd. Melegíts be rendesen előtte - én pl. mindig átmozgatom előtte az ízületeimet. Tényleg igyekezz szabályosan végrehajtani a gyakorlatokat, hogy kisebb legyen a sérülés veszélye. Nincsen semmi probléma, ha nem bírod végig rövidebb (5-10 mp-es) szünetek nélkül, sőt. Nem kell ragaszkodnod a programban megadott edzéstervhez: nyugodtan iktass be egy-két plusz pihenőnapot, ha úgy érzed. (A sorrendet viszont tartsd be, nem véletlenül lett úgy kitalálva.)

Én ezzel a módszerrel fogytam le több, mint 10 kilót. A célod a heti 0,5 - 1 kg-os fogyás legyen majd - ehhez igazítsd a táplálkozásodat is, sok zöldséggel és fehérjével. (Az már személyes jótanács, hogy egy kevés keményítős szénhidrátot is beiktathatsz módjával, hogy ne kattanj meg egy idő után. Nekem egyébként a napi 5-6 kisebb étkezés rendszere jött be.) Szerintem befutnak majd olyan válaszok is, amelyek egy kis súlyzós / saját testsúlyos edzést is ajánlanak az Insanity mellé. A legfontosabb viszont tényleg az, hogy edzz keményen, de ne erőltesd túl magad, főleg ilyen fiatalon. (A későbbi válaszolók nyugodtan kijavíthatnak mindabban, amiben tévedtem.)

2016. márc. 12. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!