Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érdemes jógát elkezdenem?

Érdemes jógát elkezdenem?

Figyelt kérdés
1 hónapja múltam 17 éves, pár évvel ezelőtt állapítottak meg nálam gerincferdülést (úgy 3-4 éve). Különösebben nem foglalkoztam vele, ortopédushoz egy alkalommal mentem el, akkor is csak a bokasüllyedésemet említettem neki. Egyébként a gerincferdülésem valahol a gerincoszlopom közepére-felső részére tehető. Az utóbbi években végül is az állandó testnevelés óráktól sokat javult, + nőttem is (ez nem tudom pozitívum-e, tavaly 177 centi voltam, idén 183) de néha nap végére elfárad a hátam felsőrésze, vagy a hátam közepe fáj. Igazából jógázni itthon már két napja elkezdtem, de kíváncsi vagyok azok véleményére, akik már régóta űzik (főleg olyanokéra vagyok vevő, akik hasonló problémákkal kezdtek neki) ezt.

2016. febr. 14. 21:46
 1/2 anonim válasza:
100%
A jógát soha nem késő elkezdeni. De nem tudom mennyire javul tőle a hátgerinced...nekem is hátgerincferdülèsem van es nem a legsulyosabb de azért akármilyen kicsi a gond kezelni kell...írj privatba és bővebben mesélek hogy mi a teendo vagyis nekem mit kell tennem es mit javasontak a szakorvosok...mindenesetre menj el foltetlenul orvoshoz és gyógytornászhoz mert lehet hogy már kicsit elkéstél és nem lehet javitani ...ha 3-4 évvel ezelott jobban foglalkoztal volna a témával es orvoshoz fordultal volna akkor mára a hatad se és sesemmid se fájna . Ez nem lecseszés se semmi csak leirtam a velemenyem :)
2016. febr. 14. 21:56
 2/2 anonim válasza:

Szia! Bár nekem nincs gerincferdülésem, tapasztalatom szerint mindenképp megéri jógázni, jól fejleszti a hátizmokat :)

olvastam, hogy gerincferdülés esetén különösen az oldalsó hídtartás hatékony:

[link]

2016. febr. 19. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!