16 evesen akrobatikus rock and roll verseny tapasztalattal erdemes elkezdenem fitnessezni?
8 eve akrobatikus rockizom, nemzetkozi versenyekre jartam sokaig. Most kiprobalnek valami ujat is. Nemreg ismerkedtem meg a fitnessel es nagyon szeretnem megtanulni. A kerdesem az, hogy erdemes -e ennyi idosen elkezdeni, es ha igen milyen egyesuletek vannak, hol erdemes megprobalni?
Koszonom a valaszokat!
16L
Koszonom:) ilyenekrol mar hallottam bar nem konkretan a fitnessnel.(rokiban is van amugy ilyen allitolag... valami latvanytanc vagy micsoda ala van sorolva es nyerhetsz VBt ket magyar csapat kozul:D) Igazabol az eredmenyek nem annyira szamitanak nekem. Csak meg szeretnek tanulni ilyen ugrasokat(?) Tudod kezenatfordulas, kez nelkuli ciganykerek (es a nevuket is meg szeretnem tanulni mert ez igy eleg gaz:D).
Konkret egyesuletet Budapesten nem tudsz ajanlani? Nem erdekel hogy melyik vilagszovetseghez tartozik.
A látványtánc versenyeken összekukázott "rokis"-oknak semmi közük a hivatalosan sportként elismert akrobatikus rokihoz. Aki ezeken a versenyeken szerepel, az 100% nem rendelkezik Mtász versenykönyvvel, sem WRRC regisztrációval. Ma Magyarországon hivatalosan egyetlen szövetség létezik, amelyik akrobatikus rock and roll versenyt rendezhet az egyetlen létező, WDSF tag világszövetség (WRRC) alatt: ez a Magyar Táncsport Szakszövetség. Minden más rokis táncverseny, ami nem WDSF-WRRC-Mtász rendezvény az ugyan nevében akrobatikus rock and roll még lehet, de az égvilágon semmi köze sincs az egyetlen világszövetség által fémjelzett akrobatikus rock and rollhoz. Szóval elmehetsz ilyen versenyekre, csak a szakmában duplanulla a jelentősége és az elismertsége, kiröhögnek. Fitnessben azért bonyolultabb a helyzet, mert nem egy világszövetség van, minden világszövetség maga kiáltja ki magát az egyetlen és valódi világszövetségnek. Valószínüleg ezért nem lesz a büdös életben olimpiai sport a fitness, ellenben a rokinak a tánc keretén belül van esélye középtávon.
Ha csak az ugrások érdekelnek, inkább talajtornászokat, aerobikosokat, RG-seket keresgélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!