Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen a Wado-ryu karate? Mit...

Milyen a Wado-ryu karate? Mit tudtok róla? Megállja a helyét az utcán?

Figyelt kérdés

Persze egy jól oktatottról beszélek ahol jól oktatják

Mindegy milyen stílusról beszélünk ha rosszul oktatják.

2016. jan. 17. 19:00
1 2
 11/18 aikiboxer ***** válasza:

A karate nagyon szép sport. Összetett, ad tanulnivalót az embernek hosszú évekre és nagyon szép a mozgáskultúra (nekem tetszik).

De azt tudnod kell, hogy elavult az edzésmódszertana (a box, thai box pár ezer évvel előrébb jár -- van bennük full contact kesztyűzés, rendes védőfelszerelés (fogvédő, kesztyű) és zsákolás minden edzésen. És, éppen ezek miatt, hatékonyabb a mozgáskultúrájuk is -- a boxolók rendesen védik a fejüket, a karatésok rendszerint szabadon hagyják; a boxolók ütése sokkal (sokkal!) hosszabb és a mozgáskultúra is természetesebb, gömbölyűbb (ettől még nem "szebb" csak praktikusabb); és a boxolók eltalálnak egy mozgó emberi fejet, ami a karatésokról még fekete övnél se mindig mondható el.

A másik meg, hogy a karate nagyon megviseli a térdet. Bár az itt fórumozó karatézók csodás térdgyógyulásokat éltek át, ami előfordulhat; azért az általános tapasztalat, hogy a karatét többen nem birják "térdileg" mint ahányan bírják.

Egyszóval nagyon szép sport, de nem a leghatékonyabb harcművészet. Ha ez utóbbi nem zavar, csináld bátran.

2016. jan. 17. 21:01
 12/18 A kérdező kommentje:
Tán legjobban az önvédelem érdekelne.
2016. jan. 17. 21:06
 13/18 A kérdező kommentje:
Jó lenne egy-két szakértő komment.
2016. jan. 18. 08:47
 14/18 anonim ***** válasza:
Leírtuk. Király dolog a karate, de önvédelemre van sokkal hatékonyabb edzés is. Ezen mit nem értesz ?
2016. jan. 18. 10:26
 15/18 A kérdező kommentje:
Értem én csak minél több válaszban reménykedtem
2016. jan. 18. 10:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Reméltem hogy sok véleményt olvashatok
2016. jan. 18. 10:35
 17/18 A kérdező kommentje:
Esetleg még egy 3-mat
2016. jan. 19. 12:49
 18/18 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert minél több ember véleményét szeretném olvasni.
2016. jan. 19. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!