Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van olyan (küzdő) sport, ami...

Van olyan (küzdő) sport, ami csak a technikáról szól?

Figyelt kérdés

Mindig is meg akartam tanulni, hogy hogyan kell használni a kezemet és lábamat rendesen, ami pl önvédelemre jól jöhet, de akárhányszor elmentem valamilyen edzésre, box, kickbox, karate, mindig összeállítottak másokkal hogy üssük egymást mint gyakorlás... És az idióta edzők sose értették meg, hogy én nem bunyózni akarok, meg futkosni körbe körbe állóképességet növelni, csak a technikát akarom megtanulni, mert amúgy rohadtul nem érdekel maga a sport, csak magamat tudjam megvédeni.

Van valami kimondottan ilyen sport, ami csak a technikát taníttatja meg? Ott van pl a kapuéra, ahogy elnéztem ott inkább csak ugrálnak meg táncolnak, lehet csak rosszul láttam de valami ilyesmire gondoltam. Ahol nem egymást, hanem max 1 zsákot kell ütni, mert nem a bunyózásról szól.

2016. jan. 14. 13:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
azért nem érdekel az állóképesség meg ezek, mert én utálom a balhét, a verekedést, és békés ember vagyok, de tényleg, de előfordult már hogy a kisfarkú részeg idióták betaláltak, kötekedtek, és hiába léptem arrébb jöttek utánam és hadakoztak, beszorítottak stb... Lehet ilyen csak 5 év múlva fordul elő, ki akarja 5 évig folyamatosan edzeni magát... De a technikát meg nem felejtem el.
2016. jan. 14. 16:37
 12/21 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha nincs kesztyűzés edzésen, vagyis nem állítanak oda, hogy üssétek egymást, akkor a büdös életben nem fog tudni leütni senkit. Meg milyen technika kell? Vágd szájba, mint az atom, ne a kezét tekergesd, mert leszürnak a g*cibe b+... Meg mit gondolsz, ha neked mennek, akkor ne kell bunyózni? Majd mondod, hogy te csak technikázni akarsz? Vagy mire gondoltál? Ha meg nincs állóképesség, akkor egy hosszú bunyóban kifáradsz 2 perc alatt és bedarálnak a fenébe. De te tudod. Ha megtámadnak az nem mindig annyiból áll, hogy most én betekerem a kezét, fejen térdelem és kanyec. Hanem mondjuk beszorítanak hárman és leakarnak szúrni/ütni. Volt olyan, csak itt a neten olvastam, hogy harművész csávót lerohanták vagy húszan, vasvillával, székekkel meg minden szarral egy szórakozóhelyen, de nem tudták kinyírni. Nem fáradt el, kivédekezett mindent. Na ez önvédelem. De az egymás öklébe pacsizás egy ilyen finomkodós edzésen az nem. Belém is belém kötöttek ketten lépcsőházban, gyomron vágtam, utána térdenrúgtam és átdobtam a lépcső másik oldalára. A másikat bordán vágtam, letérdelt és vége volt. Ha büdös életbe nem szimulálod az éles helyzetet, akkor sose tanulod meg. Sok sikert.
2016. jan. 14. 16:40
 13/21 A kérdező kommentje:

Látom képzelőerő hiányában szenvednek páran, akkor lefestek szituációkat: valaki elkezd ütni feléd lassan, elmondja hogy védd ki, aztán egyre gyorsabban DE akkor sem az a lényeg, hogy megüssön téged, hanem hogy te kivédd.

De itt egy másik példa: https://www.youtube.com/watch?v=zCZ8mg6zvU8

Elmagyarázza, be is mutatja valakin, de senki sem sérül meg.

Komolyan, itt néhány embernek kiverték az agyukat vagy mi? Vagy ti ilyen gettóban éltek egyesek, hogy ha technikáról és harcról van szó, akkor csak az öklözés only merül fel meg a pörgőrúgás?

Megtámadnak, kitérsz, lebaxod a földre és elfutsz. Nekem ennyi bőven elég lenne PÉLDÁUL. Ilyenekre lennék kíváncsi, hogy ilyenek vannak-e. De ehhez ugye meg kell tanulni kitérni, a felkapás technikája stb. Talán a birkózás állhat legközelebb amit keresek, de ott is néha úgy gerincre vágják egymást

2016. jan. 14. 17:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Egy edzesen nem az a lenyeg, hogy mgserulj.

Az az edzes, ahol finoman bannak veled, mint egy viragszallal az egy nagy foooooos!

Nem megserulni kell, vagy ugy eldobni a tarsad, hogy eltorjon 2 bordaja de nem is finomkodni. Van egy kozput amit altalaban kovetnek az emberek.

Egybkent nem hiszm, hogy barmi megfelelne a te elvarasaidnak legalabbis semmi olyan ami valos szituaciora keszit fel! De ha talalsz valamit akkor majd ird le!

2016. jan. 14. 18:36
 15/21 anonim ***** válasza:

Kérdező te feltettél egy kérdést és egyértelmű választ kaptál.

Én 18 év tapasztalattal a közelharc, harcművészet világában írom neked, hogy sparring nélkül bem tudod használni a technikát. Egyszerűen éles helyzetet kell szimulálnod az edzéseken, különben nem leszel felkészülve az éles helyzetekre.

2016. jan. 14. 18:58
 16/21 anonim ***** válasza:

"Vágd szájba, mint az atom, ne a kezét tekergesd, mert leszürnak a g*cibe b+..."

Egy képzett késharcost ha te megpróbálsz szájbavágni mint az atom, pont megleszel szúrva. A ju jitsu pl rengeteg technikát tanít a késes támadás kivédésére, én mégis maximum 3-mat mondanék amit élesben megmernék próbálni, pedig nem két napja csinálom. Ezeket a technikákat ugyanúgy ki kell sparringolni, mint egy box küzdelmet. Felvenni a testpajzsot, a gumikést és a társad trljes erővel szúrjon feléd. Az első 150nél be fogod kapni a szúrást, majd lassan te is fejlődni fogsz, és a gyorsaságod eléri azt a szintet ami szükséges. Innentől dinamikusan és 1 máaodpercen belül ( bár az 1 sec is túl sok idő ) fogsz tudni reagálni és kivédeni, földrevinni a támadót. Rendszeres edzés mellett egy ilyen technika megtanulása 3-4 év és jó mozgáskoordinációt is ad. De sparring nélkül ez sem ér semmit.

2016. jan. 14. 21:09
 17/21 anonim ***** válasza:

Magyar Honvéd. A leszúrós dolgot nem írtam jól körül. Én úgy gondoltam, hogy ha lecsapom mielőtt előveszi a kést el van döntve. Összeszólalkozol valakivel, nem várod meg amíg előveszi. Nem tudhatod van-e nála egyáltalán. Ha meg valaki eleve késsel jön a kezében, akkor elfutok. Ennyi. Nem is képzett emberre gondoltam.

Kérdező téged meg sehol nem fognak így megtanítani verekedni. Ha nem akar tényleg megütni az edzőtársad, akkor semmit se ér az egész, mert a gyerek aki megtámad, az tényleg megakar majd ütni, nem csak próbálkozik. Amúgy az általad vázolt védekezést meg tanítják is, például a bokszban az elhajolás. Nekem nem volt szabad visszaütni és egy tőlem kisebb gyorsabb gyerek ütött, nekem meg védekezni kellett.

2016. jan. 14. 22:37
 18/21 A kérdező kommentje:
egyszer jártam 1 darabig boxra, de elegem volt hogy az idióták örökké torkonütöttek, meg hogy már első nap a 2 újoncot összeállítják hogy verekedjenek de semmit se tudnak és akk megy a köcsögkarate de azért csináljunk 300 felülést meg 100 fekvőt. Értelmetlen hülyeség, és egy jó darabig így ment még. Nekem nincs időm éveket pocsékolni arra, hogy megtanuljak egy olyan dolgot ami max 5 percre kell, ezért akarnék csak a technikára rátérni, a többit meg hanyagolni. Kitudja, lehet az ellenfél is hasonlóan "edzetlen" lesz mint én. De lehet ha 5 évig edzenék akkor is elkalapálna mint a xart és akk elbaxtam 5 évet feleslegesen az életemből.
2016. jan. 15. 12:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Akkor elég érdekes klub volt az. Én is voltam olyan helyen, ahol a kölykök aranyláncba voltak meg Ájfon6-ot nyomogattak, de a tudás az nulla volt, csak a tökön térdeléssel próbálkoztak, de az ütés az nem ment...

Keress normális edzést küzdősportból és mellé krav maga.

2016. jan. 15. 19:39
 20/21 *Glissade* ***** válasza:

Én soha életemben nem próbáltam ki semmilyen küzdősportot, sem harcművészetett, mert egyáltalán nem vonz.

Ha meg rugnom, ütnöm kell tök hülyén érzem magam. :(

A box zsákhoz nem merek hozzá érni, nemhogy egy emberhez. :D

Tényleg! Tök gáz! Semmit nem tudok kezdeni a szituval, max rám jön a röhögögörcs...

A Krav Maga mégis nagyon tetszett. :D

Rettegve mentem el a bemutató órára, mivel nyilván nem akartam, hogy megüssenek, vagy hogy nekem keljen ütni (ennyit a küzdősportról)... :D

Az edző kimondottan jó volt, ráadásul összerakott párba egy magas, helyes, kedves, haladó Krav Magás fiúval, aki bármi bizonytalanságot is látott rajtam, azonnal segített.

Folyamatosan mondták, hogy mit és hogyan csináljak, ezért egyáltalán nem voltam zavarba amiatt, hogy "verekednem" kell. ;)

Leginkább csak technika és magyarázat volt! Nyilván cukkoltak párszor azzal, hogy próbáljam meg megütni a partneremet, de azt mondtam: Nem!

Nem is erőltették. De csak 1 órán voltam ott!

2016. jan. 15. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!