Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rájöttem a jiu-jitsu gyenge...

Rájöttem a jiu-jitsu gyenge pontjára szerintetek?

Figyelt kérdés
2 év kick boxolok, és fél éve birkózom, van egy ismerősöm aki ju jiu-jitsuzik narancssárga öves és poénból mondam neki, hogy próbáljunk meg egy bunyót. Először földre vitt ott pedig valamilyen folytást csinált ellenem. Másodjára viszont amikor megpróbált ledönteni én az ellenkező irányba húztam és ő került alulra. Mégegyszer megpróbáltuk és újra felülkerekedtem ugyanezzel a technikával. Ez a kontra technika lenne a jiu-jitsu gyenge pontja ? Mind a ketten 23 évesek vagyunk. Én szerintem ezt a kiemelős kontra technikát nem csak a barátomon hanem a legtöbb velem egysúlyú 80-85kgs jiu-jitsuson meg tudnám csinálni attól függetlenül, hogy ők milyen tapasztaltak benne, mert tényleg nagyon egyszerű és kézenfekvő technika. Szerintetek is ez lenne a jiu-jitsu gyenge pontja ?

2016. jan. 7. 20:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

És ha nem történt meg a bunyó akkor mivan? Elméletben attól még lehetséges...

Szerintem ez az igazság!

Elméletben lehetséges, hogy akkorát ugrok mint Sonkgoku.

Ha nem történt meg akkor mi van?

2016. jan. 8. 10:36
 12/16 aikiboxer ***** válasza:
69%

Kérdező töröltesd a kérdésedet, mert etikátlan, hogy rávilágitasz arra, hogy a jiu jitsusokat egy egyszerű technikával milyen könnyű legyőzni... Honvéd te meg ne szomorkodj, hogy 18 évet toltál a jiu jitsuba, még van esély valami mást elkezdeni, zumbát vagy capoeirát, és addig is igyekezz elkerülni a kérdezőt, mert baj lesz...

LOL

2016. jan. 8. 11:47
 13/16 anonim ***** válasza:

Aikiboxer most haragudni fog, mert az igazságot nem szereti, de a Boxolókat is nagyon egyszerű megverni, ha csak egy kicsike rutinod is van, ugyanis példának okádék belekönyöklök a 30.000 J-os ütésébe és szilánkosra törik a csuklója, vagy az ujjai. De, ha egy Tang Lang Kung-fu mesternek úgy tartja kedve, akkor ráránt a Boxoló ütésére és máris olyan helyzetbe kerül a manci, ahol védekeznie kéne, de a Box védelme eléggé a 0 közelében van. Szóval a Box az jó dolog egészen addig, ameddig ringben, vagy szűzek (harchoz szűzek, sosem harcoltak élesben) ellen kell harcolni, viszont képzett ellenfelek ellen élesben, szabályok nélkül hamar a talajzatba épül.

Bocsi, aikiboxer! :D

2016. jan. 8. 12:42
 14/16 anonim ***** válasza:

Tyson is bekaphatja meg alles az összes boxoló, meg ju jitsus meg mindenki :D azért mert a kung fu könyök technikája az összes boxoló csuklóját szilánkosra töri

....

De akkor mi a kung fu gyenge pontja ?

2016. jan. 8. 12:45
 15/16 anonim ***** válasza:
De akkor miért nincsenek kungfusok profi MMA-ban? Az lenne a legengedőbb szabályrendszer, ami persze semmi a kungfuhoz képest, de mondjuk csak a pénzdíjat megnyerni?
2016. jan. 8. 12:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Nkem mutattak mar ezt a konyok technikat nem a wing chuntol fuggetlenul de akkor es most sem ertettem.

1. Latvanyos ez tuti de elegge faj ha eltalal egy rendes egyenes.

2. Konnyu elveteni es van nala hatekonyabb vedekezes

3. A konyok is ugy tud torni mint egy arccsont, csuklo, ujj stb.

Azt nem tudom, hogy ez kifejezetten wing chun technika, vagy mashonnan jon, de nekem fajt a konyokom es nem akarom tobbet megprobalni.

2016. jan. 8. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!