Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Rájöttem a jiu-jitsu gyenge...

Rájöttem a jiu-jitsu gyenge pontjára szerintetek?

Figyelt kérdés
2 év kick boxolok, és fél éve birkózom, van egy ismerősöm aki ju jiu-jitsuzik narancssárga öves és poénból mondam neki, hogy próbáljunk meg egy bunyót. Először földre vitt ott pedig valamilyen folytást csinált ellenem. Másodjára viszont amikor megpróbált ledönteni én az ellenkező irányba húztam és ő került alulra. Mégegyszer megpróbáltuk és újra felülkerekedtem ugyanezzel a technikával. Ez a kontra technika lenne a jiu-jitsu gyenge pontja ? Mind a ketten 23 évesek vagyunk. Én szerintem ezt a kiemelős kontra technikát nem csak a barátomon hanem a legtöbb velem egysúlyú 80-85kgs jiu-jitsuson meg tudnám csinálni attól függetlenül, hogy ők milyen tapasztaltak benne, mert tényleg nagyon egyszerű és kézenfekvő technika. Szerintetek is ez lenne a jiu-jitsu gyenge pontja ?

2016. jan. 7. 20:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

"IGEN RÁ !!"

Azta k**va... No comment.

2016. jan. 7. 20:52
 2/16 A kérdező kommentje:
Haha fáj az igazság?
2016. jan. 7. 21:04
 3/16 anonim ***** válasza:

Gratulálok, rájöttél tényleg!

kár, hogy a haverod nem lehet narancssárga öves, az ugyanis csak gyerekeknek adható...

2016. jan. 7. 22:13
 4/16 anonim ***** válasza:
amúgy a hülyeség fáj :D
2016. jan. 7. 22:23
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem értem miért hozzá nem értő emberek válaszolnak. Narancssárga öv volt neki felkötve nem vagyok színvak.
2016. jan. 7. 22:25
 6/16 anonim ***** válasza:

Én birkózóként azt mondanám, hogy az álló küzdelem és a földrevitelek a BJJ-sek gyenge pontjai.

Mondjuk a guardpassinggal fel tudnak idegesíteni, felugrik a derekamra, utána pedig még nekem kell figyelni rá, hogy nehogy túl durván érjünk földet.

Judogiben nincs tapasztalatom, csak grapplingben.

2016. jan. 7. 22:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

8. évemet kezdtem meg idén a boxal, 18. évemet meg a ju jitsuval, szerintem értek hozzá. De tudod mit kérdező ? Csak hogy ne pampoghass a troll kérdéseddel válaszolok.

Nem nem jöttél rá a ju jitsu gyenge pontjára. A ju jitsunak nincs gyenge pontja, ahogy semmelyik stílusnak. Annak az embernek lehet gyenge pontja aki ellen küzdöttél. ( aki nem lehetett ju jitsus mert 23 évesen nem lehet naranccsárga öves). Ha narancs öv volt felkötve neki, akkor akár mit is csinált kezdő volt benne, max 2 évet töltött el vele.

Te ha engem a fél év birkóddal megpróbálnál átkarolni a csípömön és kiemelni, ahogy nyúlnál a csípőm felé kapnád a jobb horgomat, ami után garantáltan nem akarnád többet leengedni a kezed. Nem ! Ez nem egy jó "kontra technika" egy kezdő ( judos vagy mit tudom én ki ellen) lehet hogy bevált, de az hogy kit győzöl le az egyén és nem stílus függő.

Az a kijelentésed, hogy te bármilyen 85kg ju jitsust legyőzöl meg egyenensen szánalmas. Leadok neked 4 kgt akkor engem is legyőzöl a 2 év kick boxoddal, meg fél év birkóddal ?

2 év kickboxal az első combosomtól összecsuklanál. De ezt 2 év kick box után már tudnod kéne. Dehogy kick boxolsz te szerencsétlen. Ennyire unatkozol?

2016. jan. 7. 22:42
 8/16 A kérdező kommentje:
És ha nem történt meg a bunyó akkor mivan? Elméletben attól még lehetséges...
2016. jan. 7. 22:47
 9/16 anonim ***** válasza:

Honvéd, igazad van, de valójában minden stílusnak van gyengepontja. A Box ellen a rúgás. Oké, hogy emberfüggő, viszont ettől függetlenül az neki egy gyenge pont. Ezért kell arra figyelnie a Boxolónak, hogy ne legyen sokáig rúgó távban. Ugyanígy van minden stílusnak egy gyengéje, amire figyelnie kell a képviselőnek, hogy az ellenfél ne tudja kihasználni.

Kérdező! Pls... őt legyőzted, de egy nála ügyesebbet nem biztos, hogy le fogsz győzni. Szóval nem, nem találtad meg a Jiu Jitsu gyengepontját.

2016. jan. 8. 06:02
 10/16 anonim ***** válasza:
Narancssárga öv = tud esni és van némi alapfogalma a sportról de semmi több.
2016. jan. 8. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!