Melyik a "keményebb" sport?
jéghoki, rugby, amerikai foci
Kemény alatt azt értem hogy könnyen le lehet sérülni, sebesülni, nehéz, megterhelő fizikailag, legdurvábbak a fizikai kontaktok.
Ha sérülni vágysz, úgy a jégkorong egy kiváló választás!
De úgy agresszivitását tekintve szerintem az ausztrál rugby.
#3: "Ausztrál rugby" alatt mit értesz? Az aussie rules-t (AFL) vagy a ligarögbit (13-as rögbi, NRL) ?
Ez utóbbiakból az ausztrál foci ugyan kemény, de annyira nem sérülésveszélyes, a ligarögbiben meg javult a helyzet amióta pár éve betiltották a vállal leütközést.
De amúgy a 13-as és 15-ös rögbi, az amerikai foci is hasonlóan brutál kemény kondiciót igényelnek, a védőfelszerelés csak abban tesz különbséget hogy némileg más jellegűek a sérülések. A hoki is kemény sport, de nem igényel akkora állóképességet, ezért is van annyi veterán hokis még a pályán. Persze így is hihetetlen dolog hogy Jagr még az NHL-ben nyomja, a rendszerváltás idején kezdte ott a profiskodást!
Kicsit elkéstem, de hátha valaki utólag nézi,mint én is:).
Na tehát véleményem szerintem összeségében a jégkorong a "legdurvább".
Először is az tény hogy a rugbyben is vannak sérülések,sőt még több is mint a jégkorongban,de én, mint jégkorongozó állíthatom hogy az keményebb. Hogy miért?
Jégkorongban egy meccs alatt rengetegszer, szinte percenként kapsz olyan ütéseket,hogy szinte fel se tudsz kelni a jégről,de azt nem mondják"sérülésnek"mert semmid se tört el de mégis nagyon tud fájni mikor egy helyben állsz és egy 100 kilós tank beléd száguld.Emelett a jégkorong felszerelés csak annyit ér hogy ha elesel akkor a kemény jégen ne verd be magad, az ütközések ugyanilyan kemények, a sisak meg csak a szemedig lóg be, ugyanúgy ki tudják lőni a fejed koronggal.Aki pedig azt írta, hogy nem fárasztó, annak mondom hogy nem véletlenül 40-60 mp-ig vagy fent egy huzamban, mert annyi idő alatt is úgy kifáradsz hogy alig bírsz levegőt venni a padon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!