22 éves lány vagyok, már lassan egy hónapja futok rendszeresen, este 8kor és este 6 után nem eszek semmit. Az a problémám, hogy eddig nem fogytam egy dekát se. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok?
Ha egy kicsit matekozunk .
Mondjuk a futkorászás miatt a napi kalória felhasználásod 3500 kal vagy lehet 4000 is. Ha a naponta elfogyasztott kalóriák száma is 3500-4000 körül van akkor bizony semmilyen fogyás nincs.
Ha viszont csak 2500 körül viszel be naponta a kivétel meg továbbra is 4000, akkor máris van kb 1500 kalória mínuszod és ami ilyenkor következik be ,azt hívják fogyásnak.Ugyanis a hiányt a szervezet a már fölhalmozott tartalékaiból/pl hájból,zsírból,tokából/ kénytelen pótolni.
"zsírból, hájból, tokából" öööö ZSÍR=HÁJ a toka meg egy szintén :D
3500-4000kcal-t még az életében nem égetett el egy nap, hacsak nem 4 órát fut naponta :)
Nem tudom hány kiló a kérdező, de ha mondjuk egy enyhén túlsúlyos nőről beszélünk aki 70 kiló, akkor kb. 1500kcal a napi szükséglete. Ha semmi mást nem mozog, csak fut napi egy órát, akkor mondjuk 2000kcal... Ha bevisz 1500-at naponta, akkor nem koplal, de elér 500 deficitet amivel egészségesen fogyhat heti fél kiló körül.
Persze nem mindegy mit eszik, tévedés, hogy a szervezet elsőkét a zsírraktárakhoz nyúl ha kalóriahiány van! Ha nincs elegendő fehérje bevitel akkor bizony az izmokból vonja ki a glikogént... Kvázi az ember izmai kisebbek és gyengébbek lesznek, és bár a mérleg kevesebbet mutat, a zsír marad ugyanannyi!
Az utóbbi időben minden nap futottam, de van, hogy egy napot kihagyok, hogy pihenjenek az izmaim. Kb. 2km-ert futok ez 25 perc kb.
Az evésnél azt mondta egy ismerősöm, hogy minden nap kell csinálni egy étrend táblázatot, és akkor jobban tud arra figyelni az ember, hogy mit eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!