Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hatékony önvédelem nőként?

Hatékony önvédelem nőként?

Figyelt kérdés
Az ökölvívás érdekel, mert a lábam miatt nem lehet olyan sportot végeznem, ahol rúgások vannak, viszont meg szeretném magam védeni, ha baj van.

2015. nov. 25. 18:53
 1/6 aikiboxer ***** válasza:
63%
Akkor tudod a választ. Irány az ökölvívó-terem! :)
2015. nov. 25. 20:39
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nőként mihamarabb hatékony önvédelmet szeretnél tanulni, akkor krav maga vagy defendo. Ha viszont téged kifejezetten az ökölvívás érdekel ( ami nem készít fel utcai stressz helyzetekre, és az önvédelemhez nem sok pszichológiát tanít), akkor járj arra. Az box egy nagyon tisztességes és nagyon kemény SPORT, de nem az önvedelem az elsődleges célja, míg a fennt említett stílusoknak igen, sőt kifejezetten foglalkoznak női önvédelemmel is.
2015. nov. 25. 23:16
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok nekem. Sajnálatos módon nekem az egyik lábamban vénás insuff van, ami 20 év alatt nem romlott semmit sem, mert vigyáztam rá, WT-t kezdtem el tanulni, de földrevitelnél mindig a visszerem rugdossák, így nem akarok minden pénzem liotonra költeni, a vállam kificamodott... és kaptam egy nagyon csúnya gégeütést... ezek után kezdtem el nézelődni itt a gyakorin, hogy mit is csináljak, mert ez nem igaz...

Egy nagyon jó barátnőm krav magázik, csak a lábam miatt nem biztos, hogy lehet oda mennem. Patkány nem akarok lenni, hogy megnézek egy edzést utána meg nem fogok oda járni...A WT vel nagyon befaragtam...

2015. nov. 26. 09:17
 4/6 aikiboxer ***** válasza:
A box az egyik leghatékonyabb stílus, és sportként kiváló! Kezdd azzal.
2015. nov. 26. 09:21
 5/6 kovpet ***** válasza:

A bokszhoz nem értek, de sparringoltam bokszolóval és nem nagyon tudtam megütni. Igaz, én kezdő voltam ő meg nem.

Krav magára simán lemehetsz úgy is, hogy utána nem jársz le. Az első edzés ingyenes szokott lenni ráadásul és pont az a célja, hogy meg tudd nézni, hogy jó-e ez így neked. Semmi kötelezettséget nem von maga után, nem fognak rád csúnyán nézni ha mégsem jársz.

De ha már hatékony önvédelem: gázspray-d azért van, ugye? :)

2015. nov. 26. 11:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! "dezodorom" van:) Első körben meggyógyulok a sérülésemből, aztán óvatosabb leszek, és elindulok más irányba...Köszönöm, hogy írtatok.
2015. nov. 26. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!